PUTINOV BEOGRAD JE NAJMOĆNIJE ORUŽJE NA SVETU! Specijalna ATOMSKA PODMORNICA može da izazove razorni cunami i da uništi GRAD!

Rusija

Foto: AFP

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin predstavio je svetu najmoćniju podmornicu nazvanu „Belgorod“, što u prevodu na ruski znači Beograd.

Ova specijalna atomska podmornica za specijalne zadatke, opremljena sa šest podvodnih nuklearnih dronova naoružanih nuklearnim glavama, porinuta je u Severodvinsku na severozapadu Rusije.

Važan dan

– Ovo je važan i radostan dan. Veliki uspeh naše vojne industrije, ali je i ključ za odbranu naše zemlje i, samim tim, za celu Rusiju. Nova nuklearna podmornica nazvana je „Belgorod“, po ruskom gradu sa velikom vojnom slavom – poručio je Putin preksinoć tokom porinuća, koje je posmatrao preko video-linka.

VOZAČI OBRATITE PAŽNJU: Policija kreće u “brze kontrole” tokom praznika, evo šta će posebno kontrolisati

Sa podmornicom je u vodu porinuto još nekoliko brodova, ali je „Belgorod“, naoružan bespilotnim podmornicama nazvanim „Posejdon“, najveći poduhvat. Kako su naoružane nuklearnim glavama i sposobne da plove na dubinama od hiljadu metara, one mogu da napadnu svaki deo planete, uništavaju čitave gradove na obali, ali i izazivaju razorne cunamije.

FOTO: KURIR

Ovo oružje Putin je prvi put najavio u obraćanju naciji 2. marta prošle godine. Tada je predstavio i neuhvatljivu krstareću raketu, hipersonični „kinžal“, interkontinentalnu raketu „sarmat“ i hipersoničnu nuklearnu glavu „avangard“.

– Naši podvodni dronovi su jednostavno fantastika. Nadam se da će otrezniti bilo kog agresora. Moskva nema planove da ikoga napada, ali svaku upotrebu nuklearnog naoružanja protiv Rusije i njenih saveznika, bilo koje jačine, Moskva će smatrati nuklearnim napadom na Rusiju. Odgovor će biti momentalan – poručio je on tada i dodao da će ovo oružje učiniti sve američke protivraketne sisteme beskorisnim.

Dan nakon porinuća, Amerikanci su saopštili da će rasporediti nove nosače aviona u Sredozemno more.

– SAD neće zastrašiti nikakvi potencijalni protivnici i mi ćemo se, kao Amerikanci, boriti za svoje interese, kao i interese saveznika širom sveta – izjavio je admiral Džejms Fogo, komandant američkih mornaričkih snaga u Evropa i Africi.

VUČIĆ PORUČIO IZ PEKINGA: Zapanjen sam bezobrazlukom i drskošću Prištine!

Opasna retorika

Komitet za međunarodne odnose britanskog Doma lordova saopštio je juče da je ukidanje ugovora o kontroli atomskog naoružanja dovelo svet na ivicu nuklearnog rata i da opasnost od njega u poslednjih 30 godina nije bila veća.

SUTRA JE VELIKI PETAK: Evo šta nikako ne smete da radite na dan Hristovog stradanja! (INFO)

– Za to krivicu snose i Rusija i Zapad, pa je neophodno da se ponovo uspostave pregovori dve strane. Neodgovorna retorika i nedostatak komunikacije doveli su svet u veliku opasnost. Nuklearno naoružanje je sve sofisticiranije i lakše za korišćenje, što je dodatna opasnost u slučaju neprijateljskih odnosa – saopštili su oni, a piše Dejli star.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)