PUTIN U “BESMRTNOM PUKU” sa 750.000 ljudi: Izgubio brata, baku, ujake, a evo čiju SLIKU je nosio (FOTO) (VIDEO)

besmrtni puk

Foto: Tanjug/AP

Učesnici su šetali u koloni „Besmrtnog puka“, držeći u rukama transparente sa portretima svojih rođaka koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu

U Moskvi se juče već šestu godinu zaredom održala manifestacija „Besmrtni puk“. Događaju je prisustvovao i Vladimir Putin. Više od 750.000 ljudi učestvovalo je u šetnji samo u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije.

[adsenseyu5]

Učesnici su šetali u koloni „Besmrtnog puka“, držeći u rukama transparente sa portretima svojih rođaka koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Putin je u šetnji nosio portret svog oca, učesnika Velikog otadžbinskog rata. Njegov otac je prvo bio pripadnik sovjetske mornarice tokom 1930 – tih, a potom tokom rata je bio deo bataljona NKVD. Kasnije prebačen u regularnu vojsu, gde je bio ozbiljno ranjen 1942. godine.

Ruski predsednik je u toku Drugog svetskog rata izgubio nekoliko bliskih članova porodice.

[adsenseyu4]

Njegov brat Viktor umro je tokom okupacije Sankt Peterburga (tada Lenjingrada), baku po majci su mu ubili nemački okupatori 1941. godine, a ujaci su mu nestali na frontu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Akcija „Besmrtni puk“ održava se na Dan pobede u Rusiji i u drugim zemljama, a prošle godine je akcija održana u čak 50 država.

U Rusiji je osnovan sveruski građansko-patriotski pokret „Besmrtni puk Rusije“.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]