PUTIN: Soroš je instrument globalista, sledeći projekat u Evropi im je ovo…

Rusija

Foto: Rojters

Ruski predsednik Vladimir Putin je upozorio da je Džordžu Sorošu dozvoljeno da se meša u izbore širom sveta, bez ikakvih posledica.

Kao odgovor na tvrdnje da se ruski biznismeni aktivno mešaju u američku demokratiju, ruski predsednik je rekao da je to što oni rade ništa u poređenju sa onim sa čim se Džordž Soroš izvlači poslednjih nekoliko decenija.

Američki Stejt department nikada ne bi priznao da podržava pokušaje Džordža Soroša da uzdrma evro, a Kremlju je rečeno da izađe na čistac po pitanju mešanja privatnih internet kompanija u politiku, rekao je Vladimir Putin za austrijsku televiziju.

IRSKA PROROČICA: Bog će u naredne tri godine pokazati čuda nezamisliva s naučne tačke gledišta

U intervjuu objavljenom u ponedeljak, Armin Vulf sa austrijskog državnog kanala ORF, punom parom je zašao u problem takozvanih “trol farmi,“ za koje su zapadni mediji često optuživali Moskvu da upravlja njima. Ovim opakim “farmama“ se pripisuju mnogi podvizi, od pokušaja da podele birače na društvenim medijima, do sveukupnog osiguravanja pobede američkog predsednika Donalda Trampa.

Na pitanje o njegovim ličnim odnosima sa biznismenom Evgenijem Prigožinom, kog Zapad krivi za sponzorisanje navodnih “trolova“ u Sankt Peterburgu, Putin je odgovorio: “Pa šta? Ja poznajem mnogo ljudi u Moskvi i Sankt Peterburgu.“

Predsednik je rekao da nije upoznat sa internet aktivnostima Prigožina i da, kakve god da su one, “ruska država nema nikakve veze sa tim.“ Putin je zatim potegao pitanje dvostrukih standarda, povlačeći analogiju ličnosti koja je naročito kontroverzna u evropskim aktuelnim pitanjima.

“Postoji takva ličnost u SAD – gospodin Džordž Soroš, koji se meša u sve poslove širom sveta. Često čujem od mojih američkih prijatelja da “Amerika kao država nema nikakve veze sa njegovim aktivnostima,“ rekao je Putin, koji je bio u zvaničnoj poseti Austriji.

NATO VEŽBE NA TERITORIJI REPUBLIKE SRPSKE? Evo šta se sprema Miloradu Dodiku

“Postoje i glasine koje sada kruže da Soroš planira da učini evro veoma nestabilnim. Stručnjaci već govore o tome. Pitajte američki Stejt department zašto on to radi. Stejt department će reći da to nema nikakve veze sa njima – nego je to privatna stvar gospodina Soroša. Kod nas, to je privatna stvar gospodina Prigožina. To je moj odgovor. Da li ste zadovoljni sa njim?,“ rekao je on.

Information Liberation izveštava: U stvarnosti, dokazi protiv ruskih trol farmi su izuzetno slabi, dok je Soroševo mešanje naširoko dokumentovano i izuzetno je veliko.

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)