PUTIN OTKRIO ISTINU: Na desetine NATO vojnika POGINULO JE TOKOM BOMBARDOVANJA SRBIJE!

Foto: AP

Danas jedna grupa država preduzima aktivni pokušaj da promeni svetski poredak stvoren posle Drugog svetskog rata. U suštini, da dezavuišu sve dogovore koje su postigli saveznici posle Drugog svetskog rata, ovako je govorio 1999. godine Vladimir Putin.

“A ti dogovori su, kao što znamo, ugrađeni u temelje Organizacije Ujedinjenih Nacija. Organizacija Ujedinjenih Nacija je isključena iz rešavanja jednog od najoštrijih konflikata u poslednje vreme. I upravo to je, po mom mišljenju, ono najopasnije. Ali čini mi se da upravo zato možemo steći vrlo značajan broj saveznika i onih koji će nas podržati, jer, bez obzira na to što veliki broj evropskih zemalja, Sjedinjene Države, sve zemlje NATO, podržavaju akcije koje sprovode u Jugoslaviji, ipak je članica Ujedinjenih Nacija mnogo više, nego članica NATO. I u tom smislu, smatram da će se broj onih koji nas podržavaju, povećavati”, rekao je Vladimir Putin ruskom TV kanalu ОRТ 13. маја 1999. godine.

Intervju je vođen usred agresije NATO na SRJ, odnosno Srbiju, u trenucima kada ni mnogi nisu slutili da na scenu dolazi veliki državnik.

Ovaj intervju je potpuno nepoznat srpskoj javnosti. Prenosimo jedan njegov deo i zbog Putinovih reči o NATO agresiji i Srbiji i da bi sagledali Vladimira Putina iz 1999.

Kakve aktivnosti će Rusija, ili Rusija i Kina, možda Francuska, sada, posle današnjih pregovora, preduzimati?

DVE TEORIJE O BRUTALNOJ LIKVIDACIJI ZETA PINK PANTERA! Nebojša ubijen dok je sklapao kolica za bebu, a evo na koje motive ubistva sumnja policija

V. P.: Ponavljam, one mogu da budu najrazličitije. To su i naše međunarodne aktivnosti, akcije humanitarne pomoći, diplomatski pritisak. Ne isključujem ni rad sa našim pristalicama u zemljama NATO. Vi znate da su, koliko se sećam, u Senatu Sjedinjenih Država, senatori nedavno predložili rezoluciju podrške bombardovanju Jugoslavije? I sasvim neočekivano, ta rezolucija je propala. Glasovi su se podelili: 232 prema 232, ako se dobro sećam. To je za administraciju bilo potpuno neočekivano. A zapadni masmediji prećutkuju i pokret koji se sada širi u evropskim zemljama kao podrška poziciji Rusije. Ja uopšte ne mogu da shvatim, iskreno govoreći, poziciju rukovodilaca mnogih zapadnih zemalja. Poznato je, a ako i nije, ja sada napominjem, da su kao rezulat borbenih dejstava u Jugoslaviji, valutne berze, tačnije uopšte berze u Zapadnoj Evropi, imale gubitak od oko 400 milijardi dolara. Kurs evra je pao za 10%, a sada već možda i više.

A možda borba za novi svetski poredak, o čemu ste vi govorili, vredi tolikog novca?

V. P.: Vredi, ali ne za Evropu. Zašto bi Evropa gubila taj novac?

Govorim vam o tome da Rusija ima dovoljno mnogo poluga uticaja na tu situaciju. Ali to ne znači da treba da izgubimo glavu i uvučemo našu zemlju, posebno u takvom stanju, u kakvom se ona danas nalazi, u borbena dejstva. Samo bi nam to još nedostajalo. Mi imamo dovoljno unutrašnjih problema.

foto: Printscreen

Vrlo je važno što ste vi to rekli. Informacije NATO i srpskih zvaničnih izvora o onome što se tamo dešava se jako razlikuju. Ali pretpostavljam da Vi imate svoje izvore informacija. A u našoj zemlji je očito takva tradicija, da je najviše rukovodstvo zemlje sve osnovne informacije, dobijalo, bar dosad, iz usta vaših prethodnika. Kakve su vaše informacije, koliko je poginulih?
V. P.: Mislite na strani alijanse?

Mislim uopšte, ipak i Jugoslovena.
V. P.: Mislim da se moje kolege neće na mene ljutiti, ali prema podacima naše vojne obaveštajne službe, radi se već o desetinama ljudi na strani NATO.

LUPAO NAM ŠAMARE AKO NE KAŽEMO CECI “DOBAR DAN”! Arkan je rasplakao Šekularca, a kad je video šta je uradio…

Desetine poginulih vojnika na strani NATO?
V. P.: Pa da.

Jesu li to piloti?
V. P.: Vojna lica. U principu mogu biti bilo kojih dužnosti, ne znam.

A civila?
V. P.: Civila na strani Jugoslavije? Ne znam te brojke, ali jasno je da ih je vrlo mnogo

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Fakti)