PUTIN JASNO STAVIO ALBANCIMA DO ZNANJA: Svako ko napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na SUKOB SA RUSIMA

Srbija

Foto montaža: Rojters

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Moskvi sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. To je čak 12. zvanični sastanak dvojice predsednika od dolaska Vučića na vlast.

Glavne teme susreta dvojice zvaničnika biće kriza na Kosovu, odnosno sve učestalije provokacije šiptarskih ekstremista, ali i situacija u BiH, odnosno u Republici Srpskoj.

 Predsednik Rusije, kako poručuju iz Kremlja, spreman je da na sve moguće načine pomogne Srbiji i Srbima, a Putinova ključna poruka jeste da svako ko misli da napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na sukob sa Moskvom!

– Ruskom predsedniku je stalo da istakne da je spreman da na sve moguće načine pomogne Srbiji. Vučić to zna, ali će Putin još jednom ponoviti da svako ko misli da napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na sukob sa Rusijom – prenosi izvor iz Kremlja.

USLUŽIO TAČIJA KAFOM I RAKIJOM A ONDA SU MI PUCALI NA KUĆU: Bivši oficir VJ otkriva šta ga je Hašim pitao na dan “posete” Gazivodama

Sam Vučić rekao je da je bezbednosno-politička situacija na Balkanu veoma ozbiljna i da zato treba pažljivo meriti svaki potez i svaku reč.

– U trenutku kada mi u Srbiji imamo ozbiljan ekonomski napredak i kada tme možemo da budemo više nego zadovoljni, imamo i značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što narušava stabilnost. U tom smislu, susret s Putinom jeste veoma značajan za nas. Razgovaraćemo i o bilateralnim odnosima, koji su politički dobri, ali mogu biti i bolji, kao i o mnogim zajedničkim projektima. Prvo ću imati razgovor u četiri oka sa Putinom, a potom i sastanak delegacija – najavio je Vučić, dodajući da će tražiti konkretnu političku podršku za Srbiju.

– Verujem da ćemo je od predsednika Putina dobiti, kao što smo je imali u prethodnom periodu. Danas su drugačije okolnosti i prilike, više je tenzija i važno je da o svemu tome razgovaramo. Radim konkretno, Putin takođe, on nije čovek koji voli one prazne priče okolo-naokolo – naglašava Vučić.

UDARNA VEST U RUSIJI: Vučić će tražiti od Putina jednu KLJUČNU stvar, pogubnu po Albance

Aleksandra Joksimović, direktorka Centra za spoljnu politiku, smatra da događaji poput incidenta na Gazivodama imaju određenu vrstu zapaljivosti.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

– Susret Vučića i Putina ranije je najavljn i nije u direktnoj vezi sa incidentom sa Gazivodama. Ipak, važno je razgovarati sa svim akterima koji mogu uticati na pitanje Kosova, a Rusija je jedan od važnih faktora. Važno je i da Vučić i Putin razgovaraju o viđenjima nastavka dijaloga – podvlači Joksimović.

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Informer)

 

1 Comment on "PUTIN JASNO STAVIO ALBANCIMA DO ZNANJA: Svako ko napadne Srbe na Kosovu mora da računa i na SUKOB SA RUSIMA"

  1. i onda nato…sviras kurcu, austrijskom …

Comments are closed.