PUTIN HVALI TRAMPA: Evo šta je rekao za novoizabranog predsednika Amerike (INFO)

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Pokušaji uspostavljanja unipolarnog sveta su propali i ravnoteža u međunarodnoj areni se ponovo uspostavlja, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin ruskoj televiziji NTV.

“Situacija se menja. Mislim da sada nije tajna i da svi mogu da vide kako mnogi naši partneri radije koriste norme međunarodnog prava, pošto se ravnoteža u svetu postepeno vraća. Pokušaji uspostavljanja unipolarnog sveta su propali”, istakao je Putin, dodavši da “sada živimo u drugačijoj dimenziji”, prenosi Tas s.

[adsenseyu4]

Prema njegovim rečima, Rusija je uvek shvatala da bi, iako štiti sopstvene nacionalne interese, trebalo da poštuje i interese drugih. “Tako ćemo razvijati odnose sa svim našim partnerima”, dodao je Putin. On je primetio i da u savremenom svetu ljudi “slušaju one čiji je glas dovoljno glasan da se može čuti”.

“Tramp je pametan čovek”

Osvrnuvši se na novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, ruski predsednik ga je opisao kao “pametnog čoveka” koji će, uveren je Putin, biti veoma odgovoran na novoj poziciji.

“Tramp je uspešan u biznisu, što pokazuje da je pametan čovek, a kao takav će ubrzo realizovati i drugi nivo odgovornosti”, zaključio je Putin.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]