PUTIN DOLETEO IZNENADA U SIRIJU: Proglasio POBEDU i naredio ruskim trupama da se pakuju (INFO)

Sirija

Foto: Printscreen/Tviter/Pres TV

Predsednik Rusije Vladimir Putin zaprepastio je javnost danas kad je sleteo u rusku vojnu bazu Hmejmim u Siriji

Putin je naredio ruskoj armiji da počne da se povlači iz Sirije. Povlači se veći deo trupa, dok će nešto vojske ostati u toj bazi u provinciji Latakiji.

[adsenseyu5]

“Ruski vojnici se vraćaju kući kao pobednici. Ruske vazduhoplovne snage briljantno su obavile posao u Siriji. Ruska i sirijska vojska porazile su najsnažniju organizaciju međunarodnih terorista za samo dve godine”, kazao je u Hmejmimu predsednik Rusije, kog je u toj ruskoj bazi dočekao i predsednik Sirije, Bašar al Asad.

“Rusija će izvesti nezapamćene napade na teroriste ako ikad više podignu glavu u Siriji”, kazao je on. “Nikad nećemo zaboraviti gubitke koje smo pretrpeli u borbi protiv terorizma u Siriji i Rusiji.

[adsenseyu1]

Sećanje na žrtve borbe protiv terorizma samo nas jača u borbi za iskorenjivanje terorizma “, dodao je predsednik Rusije.

“Sačuvan je suverenitet i teritorijalni integritet Sireje. Rusija će ostati prisutna u svoje dve stalne baze u Siriji: u Hmejmimu i Tartu. Ostaje da radi i Centar za pomirenje, jer su stvoreni uslovi za političko pomirenje pod okriljem UN, kao i za povratak izbeglica”, kaže Vladimir Putin.

MUNJEVITI KONTRAUDAR ZVANIČNE MOSKVE: Putin pravi VOJNU BAZU u Republici Srpskoj, Amerikanci u panici!

Uskoro više detalja…

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor:Sputnjik)

[adsenseyu2]