PUTIN BESAN NA TURKE: “Kako mislite da rušite Asada?” Turci se PRAVDAJU (INFO)

vladimir

Foto:Printskrin/RT

Izvor u administraciji predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana tvrdi da reči turskog lidera o nameri da udalji s vlasti predsednika Sirije Bašara el Asada ne treba shvatati bukvalno.

“Juče je objavljena ova izjava predsednika, ali nju ne treba shvatati bukvalno. Nadam se da će nedoumice koje su proistekle iz nje brzo biti prevaziđene”, rekao je izvor.

[adsenseyu4]

On je dodao da Erdoganovu izjavu mogu da komentarišu samo najviši rukovodioci Turske.

Erdogan je u utorak izjavio da je turska armija počela vojnu operaciju u Siriji da bi okončala vladavinu predsednika te zemlje Bašara el Asada.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je da su Erdoganove reči o svrgavanju Asada novost za Kremlj, ali da ih ne treba odmah shvatiti preozbiljno.

Šta je rekao Erdogan

Moskva je iznenađena izjavom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da su turske snage prisutne u Siriji da bi srušile Asadov režim.

Kako je naveo portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Moskva očekuje objašnjenje takvih izjava o predsedniku Bašaru al Asadu od Ankare.

[adsenseyu1]

“Ta objava je zaista novina za nas. To je veoma ozbiljna izjava i razlikuje se od ranijih i našeg viđenja situacije. Nadamo se da će naši turski partneri dati neko objašnjenje o tome”, rekao je Peskov.

Erdogan je u govoru kazao da je misija UN u Siriji bila neuspešna i ocenio kao čin ogorčenja to što je Turska u Siriju u avgustu, poslala tenkove, borbena vozila i specijalne snage na granicu.

“Tu smo zbog pravde, tu smo da okončamo ulogu okrutnog Asada, koji širi teror”, rekao je Erdogan.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs /Izvor:Agencije)

[adsenseyu2]