PRVI PUT NAKON VELIKE TRAGEDIJE: Danski milijarder koji je na Šri Lanki izgubio troje dece OGLASIO SE posle masakra (FOTO)

danac

Foto: Tanjug /AP

Danski milijarder Anders Holh Povlsen (46), koji je u terorističkom napadu u Šri Lanki izgubio troje od svoje četvoro dece, poručio je da je gubitak s kojim je njegova porodica suočena potpuno nepojmljiv, ali našao je i snage da zahvali svima koji su njemu i supruzi pružali podršku ovih dana.

Vlasnik kompanije “Bestseller” i najveći deoničar britanske onlajn prodavnice “ASOS” potvrdio je nakon krvavih napada na katolički Uskrs da su poginuli njegov sin Alfred i njegove kćeri Alma i Agnes. Treća kći Astrid preživela je napad, dok je sam milijarder povređen, prenosi “Jutarnji list”.

Na komemoraciji u čast poginulima održanoj u danskom gradu Brandeu okupljenima je pročitana poruka danskog milijardera. “Gubitak naše voljene dece je potpuno nepojmljiv. Okruženi brojnim dragim ljudima, bliskim prijateljima, talentovanim kolegama i našom porodicom zajedno ćemo prebroditi ovo teško razdoblje.

Zahvalni smo na humanosti koju ste pokazali i danas u Brandeu, ne samo za naše porodice i decu, nego i za sve žrtve tog okrutnog zločina na Šri Lanki”, preneo je Povlsenove reči pred 700 ljudi pastor Arne Holst-Larsen. Stanovnici Brandea okupili su se na gradskom trgu, zapalili sveće, pevali pjesme i molili u spomen na ubijene članove njihove zajednice.

Komemoracija u Arhusu


FOTO: BO AMSTRUP / EPA;

Komemoracije su održane i u Arhusu, Kopenhagenu i Odenseu. Povlsen je s porodicom odseo u hotelu “Šangri La” u Kolombu, glavnom gradu Šri Lanke, koji je bio jedan od meta bombaša samoubica. Danas je potvrđeno da je jedan od napadača koji se razneo u hotelu vođa ekstremističke grupe.

OSTAVIO ZA SOBOM ŽENU I DVOJE DECE Otkriven razlog samoubistva dečjeg urologa iz Tiršove: Izjedala ga jedna stvar!

Radikalni propovednik Zahran Hašim je navodno predvodio napad na taj hotel, a s njim je bio i drugi bombaš identifikovan kao Ilham.U međ uvremenu su šrilanske zdravstvene vlasti smanjile broj poginulih u nedeljnim napadima, rekavši kako mogu potvrditi da su poginule 253 osobe. Prethodno je policija objavila kako je poginulo 359 ljudi.

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Jutarnji list)