TUGA I NEVERICA: Prve fotografije sa mesta pada aviona u kome je poginulo 150 ljudi! (VIDEO)

Pad
Avion Erbas A 320 nemačke kompanije “Džerman vings” srušio se danas sa 150 putnika i članova posade na jugu Francuske u regonu Barselonet, između opština Dinj i Barselonet, 100 kilometara severno od Nice, a kako je izjavio predsednik Francuske Fransoa Oland, ne očekuje se da ima preživelih.

Pojavile su se i prve fotografije sa mesta nesreće kao i snimak iz helikoptera gde se vidi mesto gde je pao avion.

[adsenseyu1]

Embedded image permalink

Embedded image permalink

[adsenseyu1]

Spasioci traže način da priđu olupini (Foto: Reuters)

Prva tela izvučena su iz olupine, nedaleko od sela Sein-lez-Alps. Pored olupine postavljena je improvizovana mrtvačnica, javlja BBC.

Povodom pada aviona medijima se obratio i francuski premijer Manuel Vals, prenosi Sputnjik, a ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev se uputio na lice mesta.

Vals je novinarima rekao da za sada nije poznat uzrok pada aviona.

Arbas je letao iz Barselone za Diseldorf, a pri poletanju je kasnio pola sata, javljaju nemački mediji. Evo gde je pao:

Embedded image permalink

Od njih 150, 144 su bili putnici, a šestoro članovi posade. Prva vest bila je da je u avionu bilo 148 osoba (142 putnika, 2 pilota i 4 člana posade), a zatim da ih je bilo 154.

Avion je naglo izgubio visinu pre nego što je pao – sa 11.000 metara pao je na 2.000 metara. Agencija Sputnjik objavila je fotografiju oblasti gde je avion pao:

Embedded image permalink

Avion je u poslednjoj fazi letta naglo počeo da gubi visinu, saopštio je sevis “Flajtaver”, prenosi Raša tudej. Za samo 8 minuta pao je sa 11.000 metara na 2.000 metara, a onda se prestali da stižu podaci iz aviona.

Helikopteri francuske policije zapazili su olupinu aviona.

Kompanija “Džerman vings” saopštila je da za sada nema informacije o padu aviona.

Ta avio-kompanija je deo “Lufthanze”, koja je krajem prošle nedelje danima štrajkovala. Bilo je otkazano 800 letova, a skoro 100.000 putnika bilo je pogođeno tim štrajkom.

(Kurir)