Pronašli su jezivo, sklupčano stvorenje, ali kad su mu videli lice, ZAPREPASTILI SU SE (FOTO)

stvorenje

Foto: Facebook/GRI Wildlife Crime Prevention Projec

Prišli su neobičnom stvorenju, a kad su mu videli lice, zanemeli su

Republika Zambija ima velikih problema sa lovokradicama, a ljuskavci su najugroženiji. Ove životinje se najviše krijumčare u celom svetu, a sve zbog jedinstvenih ljuski i mesa.

Ljuske ovih životinja podsećaju na šišarke i imaju važnu ulogu u kineskoj medicini, a meso se smatra delikatesom. Samo u protekloj deceniji je preko milion ljuskavaca odvedeno iz svojih staništa, a problem postaje sve gori.

Organizacije za zaštitu životinja, poput GRI Wildlife Crime Prevention Projecta, počele su da obrazuju ljude o opasnosti u kojoj se nalaze te životinje. Uz pomoć lokalnih policijskih snaga, uspešno su spasili brojne ljuskavce od strašne sudbine.

[adsenseyu1]

Tako je u jednom slučaju javljeno kako su nestale majka i beba ljuskavac. Nakon nedelju dana istrage, šanse da će mama i beba biti pronađene bile su jako male, ali istražiteljima se osmehnula sreća.

Unutar male kutije, skupljena čvrsto u loptu, bila su dva neobična mala stvorenja – majka ljuskavac i njena beba. Lovokradice su ih ukrale da ih prodaju zbog mesa.

Foto: Facebook/GRI Wildlife Crime Prevention Projec

Foto: Facebook/GRI Wildlife Crime Prevention Projec

Iako su bili spaseni, jadni ljuskavci još uvek nisu bili na sigurnom. Bilo je očito kako lovokradice nije zanimalo u kakvom su stanju jadne životinje.

[adsenseyu1]

– Zbog lošeg stanja majke i bebe pretpostavlja se da su bile zarobljene preko dve nedelje – izjavila je Viki Flin, predstavnica “David Shepherd Wildlife” fondacije. Uz pomoć dobrih ljudi iz GRI Wildlife Crime Prevention Projecta ljuskavci su dobili preko potrebnu negu.

Foto: Facebook/GRI Wildlife Crime Prevention Projec

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)