PRISTUP OSTRVU JE ZABRANJEN: Zlatne zmije hvataju ptice u letu i momentalno ih ubijaju otrovom (VIDEO)

skelet

Foto: publicdomainpictures.net

Prilazak ovom ostrvu, koje se nalazi nedaleko od obale Brazila, vojska je strogo zabranila, a kada čujete njegovo ime odmah će vam postati i jasno – zašto.

Ilja Keimada je ostrvo poznato i kao „Ostrvo zmija“ i najpoznatije je mesto kojim „vlada“ jedna, endemska životinjska vrsta – jedna od najotrovnijih zmija na svetu.

Ostrvo se nalazi na 32 kilometra od obale Sao Paula u Brazilu, a procenjuje da na njemu živi oko 4.000 primeraka najsmrtonosnijih zmija na svetu Bothrops insularis, što je najveća koncentracija ove vrste gmizavaca na jednom mestu.

Ove Zlatne zmije hvataju ptice u letu i momentalno ih ubijaju otrovom. Brazilske vlasti su zabranile obilazak ostrva jer su turisti i avanturisti nepromišljeno dolazili i izlagali se opasnostima. Danas pristup ima samo nekoliko naučnika.

[adsenseyu1]

Zvanično, na ovom ostrvu na svakih 75 kvadratnih metara postoji jedna zmija, dok postoje priče da ih ima na svaki kvadratni metar.

Lovokradice, naravno, takođe obilaze ovo opasno mesto, jer cena ovih otrovnican a crnom tržištu dostiže i 30.000 dolara.

Otrov zlatnih zmija je čak pet puta jači od otrova drugih zmija i može da sprži ljudsko meso.


(BKTVNews)

[adsenseyu1]