PRISTALICE TEORIJE ZAVERE TVRDE: Greta je putnik kroz vreme, njena misija je da spase Zemlju!

svet

Sličnost je neverovatna… Devojčica iz 19. veka ispira zlato i Greta Tunberg, Foto: AP/Paul Chiasson

Misterija: Na fotografiji s kraja 19. veka, snimljenoj u Kanadi, nalazi se devojčica koja je preslikana švedska tinejdžerka

Pristalice teorije zavere tvrde da je švedska aktivistkinja Greta Tunberg putnik kroz vreme čija je misija da spase Zemlju od klimatskih promena!

Oni utočište u svom suludom verovanju nalaze u fotografiji snimljenoj daleke 1898. godine na kanadskoj teritoriji Jukon koja se nalazi u Univerzitetu Vašington u Sijetlu.

Naime, na ovoj fotografiji, koja je deo arhive univerziteta, nalazi se devojčica koja više nego liči na 16-godišnju Gretu. Nije dugo prošlo otkad je fotografija otkrivena do njenog pojavljivanja na društvenim mrežama, kada je počelo širenje još jedne teorije zavere, na čemu možemo zahvaliti razvoju savremene tehnologije. Na fotografiji se devojčica koja liči na Gretu nalazi u društvu još dvoje dece i oni ispiraju zemlju u potrazi za zlatom.

“Znači, Greta Tunberg je putnik kroz vreme i poslata je iz budućnosti da spase našu planetu od pogubnih posledica klimatskih promena”, glasi jedan od komentara na Tviteru.

Drugi korisnik ove društvene mreže je još uvereniji: “Greta je iz budućnosti poslata u ključne periode ljudske istorije kako bi nam ukazala na probleme koji prete našoj planeti”.

Na drugoj strani, ima i onih koji su uvereni da je u pitanju fotografija obrađivana u Fotošopu jer su lica devojčica gotovo identična.

ODGOVORILA KAO IZ TOPA: Mira Adanja Polak iznenadila pitanjem koleginicu usred jutarnjeg programa

Bez obzira na istinu, Greta Tunberg je postala simbol borbe protiv klimatskih promena nakon što je u svojoj školi u Švedskoj predvodila proteste svake nedelje. Njena borba je inspirisala akciju u još sto gradova širom sveta.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)