Priča o najsmrtonosnijem snajperisti u istoriji vojske SAD: Ja sam ponosan otac, moj sin je ubio 255 ljudi! (VIDEO)

snajper
Vejn Kajl, otac Krisa Kajla po čijem liku je snimljen film “Američki snajperista” koji ima šest nominacija za Oskara, ispričao je “Foks njuz” priču o najsmrtonosnijem snajperisti u istoriji vojske SAD. Mlađeg Kajla je u februaru 2013. ubio drugu ratni veteran u streljani u Teksasu.

Kris Kajl je između 2003. i 2008. četiri puta boravio u Iraku i za to vreme ubio 255 pobunjenika svojom snajperskom puškom.

Skrivana istina o Srbima: Danas nas osuđuju bez krivice, čak i kada pravi krivci istu priznaju

Pentagon je potvrdio 160, dok je ostalima podatke imao sam Kajl. Broj života koje je spasao veći je od broja života koje je oduzeo – tvrdi Kajlov otac.

[adsenseyu4]

On je u programu “Heniti” naveo i da je reditelju Klintu Istvudu i glumcu Bredliju Kuperu koji je glumio njegovog sina zapretio da će im se osvetiti ukoliko holivudski film bude narušio herojsku reputaciju mlađeg Kajla.

Bredli Kuper kao Kajl u filmu “Američki snajper”

I Istvud i Kuper su uverili Vejna da u filmu neće biti ničega što bi bilo neprijatno porodici Kajl.

GORE TENKOVI: Ukrajinska vojska „doživela masakr“ prilikom silovitog napada na aerodrom u Donjecku

– Pogledali su me u oči i rekli da će poštovati sećanje na mog sina. To je za mene bilo dovoljno. I gospodin Istvud i gospodin Kuper su ljudi kojima mogu da verujem. Bili su otvoreni i nisu želeli ništa da kriju – rekao je 65-godišnji Kajl.

Njemu se dopalo to što je Istvud (84) došao lično u Hamilton u Teksasu da bi video mišljenje oca snajperiste o filmu.

U drugom intervjuu za “Dejli mejl” je stariji Kajl rekao da je znao šta Holivud može sve da uradi

– Znao sam kako menjaju stvari. Rekao sam gospodinu Istvudu da nisam srećan što snimaju film o mom sinu, ali su oni imali puno poštovanja i rekli mi da će ispričati istinu – rekao je otac.

[adsenseyu1]

Kris Kajl, pripadnik specijalnih jedinica mornaričkih Foka, stradao je u 38. godini ne na iračkom ratištu, već kod kuće u Teksasu. Njega je ubio drugi povratnik iz rata koji se sada brani time što je bio pod uticajem posttraumatskog stresa.

O ubistvu će ići poseban tekst na kraju filma, iako se ono desilo nakon što su otkupljena prava na snimanje filma po knjizi, a sam proces snimanja počeo posle zločina.

Kajl je bio toliko smrtonosan po iračke pobunjenike da su ga zvali “Đavo iz Ramadija” i za njegovom glavom je bila raspisana poternica na 80.000 dolara.

(Blic)

4 Comments on "Priča o najsmrtonosnijem snajperisti u istoriji vojske SAD: Ja sam ponosan otac, moj sin je ubio 255 ljudi! (VIDEO)"

  1. Четник | 19. January 2015. at 06:54 |

    БОЛЕСНИЦИ !

  2. GORI U PAKLU !!!!

  3. ДРАКОН | 13. March 2015. at 22:16 |

    КАКВЕ ГЛУПОСТИ,КОГ БОЛИ Q РАЦ ЗА ЊИХОВЕ БОЛЕСТИ!!!

  4. Nadamose dace i Tebe neko ukokati uskoro

Comments are closed.