PRETPOSTAVKA NEVINOSTI ZA SRBE U CRNOJ GORI NE POSTOJI? Crnogorski ministar pravde tražio javno da Saru tužilaštvo i pravosudni organi tretiraju kao kriminalca najvišeg ranga!

ministar

FOTO: PRINTSCREEN/MINISTARSTVO PRAVDE CRNE GORE

Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin javno je kršio pretpostavku nevinosti sprske devojke Sare Vidak i vršio pritisak na sud da je pritvore i osude!

Naime, on je tražio od tužilaštva i pravosudnih organa da slučaju Srpkinje Sare Vidak (20), koja je nevino optužena za izmišljeni napad nad sudijom kotorskog suda Jelenom Stanišić, pristupe “kao da je reč o kriminalcu najvišeg ranga”.

Ovo je razbesnelo javnost u Srbiji, a oglasio se i predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, koji je zbog ovakve reakcije posebno iskritikovao crnogorskog ministra.

SRAMOTA CRNE GORE! ADVOKAT ŠOKIRAN OTKRIVA KAKO SU KRŠILI ZAKON I VRŠILI PRITISAK NA SARU DA JE PRIMORAJU DA PRIZNA LAŽNE OPTUŽBE: Priznaj, moraš da potpišeš, vikali su na nju!

– Institucije Crne Gore nisu nezavisne ni profesionalne – dodao je.

Ministar Pažin se od prvog trena uključio u slučaj mlade Srpkinje, “pozdravljajući brzo hapšenje Beograđanke”, kao da je reč o okorelom kriminalcu, a ne devojci od 20 godina, koja studira dva fakulteta, i koja je bez ikakavih dokaza unapred osuđena od strane državnih organa Crne Gore koji su se svojim izjavama uključili u hajku protiv nedužne Srpkinje.

– Pozdravljam brzu i profesionalnu reakciju policije, koja je stala u zaštitu ličnog i profesionalnog integriteta nosioca pravosudne funkcije i u veoma kratkom vremenskom roku lišila slobode lice osumnjičeno za napad – saopštio je Pažin, kao da se radi o okorelim izgredniku, a ne devojci kojoj je u zgradi suda od šoka koji je doživela pozlilo, pa je intervenisala i Hitna pomoć.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Kurir.rs)