Premijerka Finske skraćuje radno vreme: Četiri radna dana nedeljno, 6 sati dnevno! (INFO)

Sana

Foto: Printscreen/ instagram/sannamarin

Nema medija koji je nešto negativno napisao o Sani Marin, a evo i zašto: toj ženi nema šta da se zameri… Još.

Sana Marin je zvezda u usponu na plitičkoj sceni Finske već nekoliko godina.

Sa 34 godine postala je najmlađa premijerka na svetu i tu u nimalo zahvalnom političkom dešavanju u Finskoj.

Njihov novi ministar finansija je još malđa žena Katri Kulumni koja ima tridesetdve godine, i nalazi se na vrhu jedne od četiri vodeće stranke u kolaliciji petostranačke vladajuće levice. Zanimljivo je što su na vodećim pozicijama vladajućih stranaka sve žene, dok najstarija među njima iam 35 godina. 

View this post on Instagram

#Syksy on tullut. Pipo kaivettu kaapista esiin.

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin) on

“Politika je sve teža. Trebaju nam mlađi ljudi koji mogu biti tamo 24 sata dnevno, neka sveža lica, uvek spremna da reaguju i ne kažu ništa glupo,” izjavila je politička novinarka Finske.

Sana Marin dolazi iz skromne porodice. Roditelju su joj se razveli kada je bila veoma mala, dok ju je majka sama odgojila.

Zbog teške materijalne situacije Sana počinje da radi sa 15 godina i to u pekari, a bavila se i distribucijom časopisa za džeparac.

Sana je u više intervjua navodila kako joj je majka uvek bila podrška i kako je uvek verovala da ona može učiniti sve što poželi..

Sana je prva osoba u porodici koja je završila srednju školu i  upisala univerzitet.

Gospođa Marin je imala samo dvadeset godina kada je uplovila u politiku. Na nju gledaju kao na snažnog zagovornika blagostanja u Finskoj.

Udata je i ima dvogodišnju kćerku.

Na konferenciji za štampu, Marin je rekla: „Nikada nisam razmišljala o svojim godinama ili polu. Mislim na razloge zbog kojih sam ušla u politiku i na one stvari zbog kojih smo stekli poverenje birača“.

 

(Dnevne.rs /Izvor: Stil.kurir.rs)