PREKRAJANJE ISTORIJE? Zastava Kosova se u Notr-Damu ponosno vijori sa obeležjima država pobednica u Prvom svetskom ratu (FOTO)

zastava

Foto: Twitter/qendrimrgashi

Zastava tzv. “države Kosovo” danas se usred Pariza ponosito zavijorila sa zastavama drugih država pobednica – učesnica u Prvom svetskom ratu.

Ovo ne bi bila vest da Kosovo ne samo da nije bilo učesnik Velikog rata, već tada nije postojalo čak ni kao južna srpska pokrajina. Kosovo je, naime, stavljeno “rame uz rame” sa državama, učesnicama rata, i to u vreme kada je bilo terirorija čiji je deo nakon balkanskih ratova pripao Kraljevini Jugoslaviji, a deo Crnoj Gori.

Skandalozna je i činjenica da se radi o “državi” koju ni danas ne priznaju sve članice Evropske unije.

Ipak, Kosovo se nekako našlo među više od 20 zemalja čije su zastave istaknute u pariskom Notr-Damu, najavljujući predstojeće obeležavanje jednog veka od pobede Prvom svetskom ratu.


– Zastava Kosova prvi put plovi u Notr-Damu u Parizu, u okviru obeležavanja stogodišnjice od kraje Prvog svetskog rata – podelio je jedan korisnik Tvitera.

AMERIKA U NEVERICI: Putin razmešta ruske sisteme na Kubu

Nepromišljenost, nezainteresovanost, neznanje ili jednostavno odbijanje da se gleda u prošlost… Sve ovo bi mogla da budu tumačenja odluke francuskih vlasti da Kosovo uvrste među sve one zemlje koje su početkom prošlog veka pretrpele neviđene gubitke, i u ljudstvu i tako što su im zemlje bile razorene na sve moguće načine.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)