PREDSEDNIK VUČIĆ ISPRIČAO NAJBOLJU ANEGDOTU SA PRIJEMA KOD PUTINA! Oni su ušli i seli za sto, a onda je Putin rekao: Pa, da li je moguće…? (FOTO)

predsednici

FOTO: REUTERS/SPUTNJIK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispričao je zanimljivu anegdotu s prijema kod ruskog predsednika Vladimira Putina povodom Dana pobede.

„Kada sam se sreo s predsednikom Putinom, doveli su dvojicu veterana za naš sto koji su završili svoje vojevanje u Drugom svetskom ratu u Srbiji i Jugoslaviji. Bili su veoma srećni.

Kada su ušli, pitali su: ’Gde je taj predsednik iz Srbije?‘ Onda je predsednik Putin rekao: ’Da li je moguće da ste počeli u Staljingradu, a završili na granicama Srbije?

‘ Ja sam bio srećan što mogu da predstavljam našu malu zemlju i da budem ovako uvažen na veličanstven način u Rusiji“, ispričao je Vučić.

Srpski predsednik je rekao da je Srbija imala čast da danas na najvišem nivou bude predstavljena u Moskvi za Dan pobede nad fašizmom.

OBEZBEĐENJE RUSKOG PREDSEDNIKA ODGURNULO RATNOG HEROJA: Potez Vladimira Putina koji je usledio je za duboki naklon (VIDEO)

„Srpski narod dao je nemerljiv doprinos borbi protiv najveće pošasti 20. veka. O tome moramo da govorimo ne samo zbog naših predaka, već i zbog naših potomaka.

Moramo da naučimo da postoje vrednosti koje su iznad svih drugih, a to su sloboda i ljubav prema otadžbini. Mogli smo da vidimo odnos koji Rusi imaju prema svojim veteranima, borcima koji su oslobodili ne samo Rusiju već Evropu.

Mogli ste da vidite kako se grade buduće generacije i njihov odnos prema takvom zlu kao što je fašizam, ali i prema otadžbini“, rekao je Vučić.

Za Vučića je posebno upečatljiv bio trenutak polaganja venaca na Grob neznanog junaka, kada je intonirana i srpska himna.

„Nekad čovek ne može da pronađe dovoljno lepih reči kada čuje svoju himnu na polaganju venaca pored Vladimira Vladimiroviča i Benjamina Netanijahua. To je osećaj koji može da opiše mali broj ljudi na svetu“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je ispričao i šta je posebno interesovalo predsednika Putina.

„Putina je na prijemu strašno zanimalo koje su pesme iz Rusije popularne u Srbiji. Rekao sam mu da su popularne ’Kaćuša‘ i druge pesme.

Ono što je mnogo važnije za naš narod, jeste da smo učvrstili našu saradnju i razgovarali o važnim pitanjima za Srbiju i ekonomske saradnje“, rekao je Vučić.

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Izvor: Sputnjik Srbija/Foto: Reuters/Sputnik)

1 Comment on "PREDSEDNIK VUČIĆ ISPRIČAO NAJBOLJU ANEGDOTU SA PRIJEMA KOD PUTINA! Oni su ušli i seli za sto, a onda je Putin rekao: Pa, da li je moguće…? (FOTO)"

  1. Селена | 10. маја 2018. at 23:19 |

    Бла, бла, трућ, трућ…својим погледом Нетањахуа Путин је све рекао! Тако да ово трабуњање дотичног стварно нема смисла, јер није тамо био као драги гост! Косово је за Путина црвена линија, и тиме је све речено!

Comments are closed.