PREDSEDNIK TURSKE NA IVICI NERVNOG SLOMA: Rusi uništili 2.000 cisterni sa naftom! (VIDEO)

cisterne
Ruska obaveštajna služba snimila je skoro 12 hiljada naftnih cisterni na tursko-iračkoj granici na prelazu u rejonu Zaho, izjavio je general Sergej Rudskoj i dodao da je ruska vojna avijacija do sada uništila više od 2.000 cisterni sa naftom koju su švercovali džihadisti.

– U trenutku snimanja u rejonu Zaho sa obe strane tursko-iračke granice nalazilo se 11.775 naftnih cisterni i kamiona, od kojih je 4.530 na teritoriji Turske, a 7.245 u Iraku – rekao je novinarima Rudskoj.

Teroristi u Siriji maskiraju cisterne i kreću se noću.

– Nastavlja se korišćenje severne i zapadne trase u Siriji, o kojima smo ranije govorili. Usled gubitaka od ruske avijacije, teroristi se kreću po njima uglavnom noću. Cisterne se prerušavaju u obične kamione i kreću se u malim kolonama od po nekoliko desetina vozila – otkrio je ruski general.

[adsenseyu5]

Ruska avijacija je izvela više od 5.200 naleta od 30. septembra, kada je počela operaciju u Siriji, izjavio je načelnik glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj.

– Od 30. septembra, ruska avijacija je u Siriji izvela 5.240 naleta, uključujući 145 naleta aviona strateške, raketne i daleke bombarderske avijacije – rekao je general Rudskoj novinarima.

Ruska avijacija je u četvrtak izvela 189 udara po objektima islamista u Siriji, rekao je ruski general.

– Samo juče je izvedeno 189 udara po objektima militanata, od kojih su 142 planirana – objasnio je Rudskoj.

Sirijske vladine snage i patriotski odredi opozicije deluju i postižu najviše uspeha u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska.

– U provinciji Latakija odredi sirijske armije vodili su ofanzivu u pravcu severa i istoka. Uspostavljena je kontrola nad visoravni Džebel Noba, koja je ključna za razvoj – rekao je on.

Ruski avioni su za nedelju dana u Siriji uništili nove objekte za proizvodnju i preradu nafte koje koriste teroristi.

On je dodao da je od početka ruske operacije uništeno oko 2.000 cisterni terorista.

[adsenseyu1]

– Avioni ruske avijacije, vladine snage, kao i odredi patriotski raspoložene opozicije, nastavljaju da vode ofanzivu protiv odreda militanata u svim pravcima. Najveći uspeh postignut je u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska – istakao je Rudskoj.

Sirijska vojska uz podršku ruske avijacije sužava obruč oko terorista u predgrađu Damaska, naveo je ruski general.

– U predgrađima Damaska vladine snage su uspele da uspostave kontrolu nad naseljem Masrdž Sultan i nastavljaju sa čišćenjem tog područja, sužavajući krug oko nelegitimnih oružanih formacija u pravcu Našabija, Nula, Duma, Zibdina – dodao je Rudskoj.

(Informer)