PREDSEDNIK PUTIN BRUTALNO ODBRUSIO: Zapad je “progutao” odvajanje Kosova a građanima Krima, gde je održan referendum, uveo sankcije! (INFO)

Vladimir

FOTO: EPA;

Predsednik Rusije Vladimir Putin uporedio je jednostranu secesiju Kosova i Metohije i Krim na kojem je održan referendum odgovarajući na pitanje britanskog novinara na godišnjoj konferenciji za medije.

Putin je podsetio da je Krim ušao u sastav Rusije kao rezultat referenduma, za razliku od Kosova. Međutim, na Zapadu su „progutali“ odvajanje Kosova, dok su stanovnicima Krima uveli sankcije.

“Da, mi smo fini, za razliku od vas (Zapada)“, odgovorio je Putin na pitanje britanskog novinara, da li je baš Rusija uvek nedužna ili ima malo i njene krivice u lošim odnosima sa Zapadom.

PROČITAJTE JOŠ KAKAV ODGOVOR RUSIJE! Nakon diplomatskog skandala Komšića i Džaferovića (INFO)

Predsednik je podsetio da se NATO širi ka ruskim granicama, SAD izlazi iz ključnih vojnih sporazuma:O raketama srednjeg i kratkog dometa, o otvorenom nebu itd.

Sada će države NATO-a leteti iznad Rusije i predavati informacije SAD, dok je Moskva toga lišena“, rekao je on.

Šef države je naveo da Rusija na to mora da odgovori novim tipovima oružja.

“Vi ste pametni ljudi? Zašto mislite da smo mi budale?“, rekao je Putin, govoreći o pretenzijama zapadnih država prema Rusiji u vojno-strateškoj sferi.

Predsednik je naglasio da oseća odgovornost za Rusiju i da će sve uraditi za njenu dobrobit.

 

Dnevne.rs, Sputnjik