PREDSEDNICA HRVATSKE: Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti oko prošlosti

Kitarović

Foto: Tanjug

Zagreb — Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti oko prošlosti, ali moramo zajedno raditi u cilju bolje budućnosti, rekla je hrvatska predsednica .

Kolinda Grabar Kitarović je to kazala komentarišući za N1 to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Oluju uporedio s progonom Ane Frank.

HRVATI TRAŽE DA SE VUČIĆU ZABRANI ULAZAK U HRVATSKU: Nećete verovati koji su rezultati glasanja na internetu

Vučić je u obraćanju na skupu u Bačkoj Palanci povodom godišnjice progona Srba u Oluji, podsetio da su nacisti 4. avgusta 1944. godine provalili u sigurno skrovište jevrejske devojčice Ane Frank i odveli je u logor da umre, a da su oni “koji su, na isti taj dan, 4. avgusta 1995. godine provalili u krajišku sigurnu kuću, ubili više od dve hiljade ljudi i 250.000 prognali.

Hrvatska je predsednica na pitanje regionalne N1 šta može danas da kaže, 23 godine nakon Oluje, rekla da je to bila besprekorna vojna akcija.

FOTO: BETA/TOMISLAV PAVLEK

“Ponosna sam što sam ovde, što mogu biti deo događaja kojim zahvaljujemo hrvatskim generalima”, rekla je Grabar Kitarović, koja je u Kninu na centralnoj manifestaciji obeležavanja Oluje odlikovala hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

(Dnevne.rs/izvor: Tanjug)