Predivan prizor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata: Najviša zgrada na svetu obasjana srpskom trobojkom

Dubai

Foto: Instagram/PrintScreen/buducnostsrbijeav

Srbi koji žive i rade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima bili su na Dan državnosti svoje otadžbine, na Sretenje, izuzetno ponosni. Kako i ne bi, kada je najviša zgrada na svetu, Burdž Kalifa, visoka 829 metara, u Dubaiju, bila ukrašena velikom srpskom državnom zastavom, trobojkom sa dvoglavim orlom.

– Uz to, srpska zastava punim sjajem blistala je i na zgradi naftne kompanije ADNEC u Abi Dabiju. Naročito smo ponosni, jer je prvi put da se naša zastava našla na bitnim objektima u Emiratima – kaže event i modni fotograf Milan Kostić iz Lajkovca.

On sa porodicom već devet godina radi i živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Među Srbima koji su u ovoj bogatoj zemlji, najviše je, kaže, lekara i inženjera raznih struka.

Mnogi su, ističe, bili i na prijemu koji je povodom Dana državnosti priredio ambasador Srbije Stanimir Vukićević. Prijem je priredio i vojni ataše Srbije u UAR Vladimir Tokalić.

– Odnos prema Srbima je izvanredan, veoma prijateljski, tako da nije čudo što Emirate doživljavamo kao svoju drugu kuću. Prelep prizor bio je kada sa svih strana, naročito noću, sa tako visokih, monumentalnih zgrada, zasija srpska zastava. Mnogo Srba, ali i ostalih, okupilo se ispred Burdž Kalife, najviše zgrade koju je čovek napravio na planeti, da pozdrave srpsku zastavu. Neizmerni ponos, sreća i radost, bili su u srcu svakog Srbina u Emiratima. Trudimo se da na svaki način doprinesemo prijateljstvu naše dve zemlje – kaže Kostić.

PRVI PUT U ISTORIJI: Nijagarini vodopadi u bojama SRPSKE ZASTAVE (FOTO)

On je inače vip fotograf u Petroleum klubu – najvećoj svetskoj naftnoj organizaciji. Radi i kao fotograf predstojećeg Dubai Ekspo 2020. sajma, bio je angažovan prilikom otvaranja Luvra u Abu Dabiju, ali i Jaz-Mola, najvećeg trgovinskog centra u ovom gradu.

     

(Dnevne.rs/izvor: Novosti)