PREĐE 500 KILOMETARA SA LITROM VODE: Brazilac napravio motor koji ne ide na benzin! (VIDEO) (FOTO)

izumitelj

Naime, akumulator motora koristi vodonik iz molekula vode i tako stvara električnu energiju, uz pomoć koje se ovo čudo kreće.

Rikardo Azevedo iz brazilskog Sao Paula napravio je čudesan motor koji može da pređe 500 kilometara na litar vode.

[adsenseyu5]

Naime, akumulator motora koristi vodonik iz molekula vode i tako stvara električnu energiju, uz pomoć koje se ovo čudo kreće.

motor

Rikardo je u videu pokazao kako to funkcioniše, a pre nego što je sipao vodu u rezervoar ispio je nekoliko gutljaja kako bi dokazao da se u balonu stvarno nalazi voda.

On je takođe pokazao kako se motor kreće. Na ovaj način želeo je da promoviše svoj izum kao ekološku mašinu.

[adsenseyu1]

„Prednost ovog izuma koji koristi vodonik iz molekula vode je u tome što su izduvni gasovi vodena para. To se razlikuje od benzina koji daje uglje-monoksid“, rekao je on.

(Srbin.info /Fokus.ba)

5 Comments on "PREĐE 500 KILOMETARA SA LITROM VODE: Brazilac napravio motor koji ne ide na benzin! (VIDEO) (FOTO)"

 1. sada treba pratiti,da li će on moći ovo plasirati na tržište ili če biti ubijen,jer sumnjam da bi naftaški kartel dozvolio neku širu potrošnju ovakvog izuma,a svjetski političari su toliko bijedni i korumprani,pa se zna šta slijedi

 2. Motor radi kao da nesto sagoreva,neverujem da voda moze da pokrece klipove.ili mozda gresim,irpravite me!

 3. Сам Свој Газда | 2. August 2015. at 12:11 |

  Лаж и превара за неког ко се уопште не разуме у механику и хемију.Мотор сагорева бензин а уређај који му разлаже воду нема капацитет да створи довољну количину водоника и кисеоника за кретање без бензина или ТНГа. Имам ХХО генератор и знам колико струје троши за производњу водоника.

 4. Borivoj Stankovic | 3. August 2015. at 11:02 |

  zam da garantovano smanjuje potrosnju goriva, imam montirano. Jednom sam probao da iskljucim benzin, radio je jedno vreme i stao. Svecice su bile mokre, zaboravih da sagorevanjem vodonika i kiseonika ponovo dobijate obicnu vodu 🙂

 5. реф ум лекс | 6. August 2015. at 15:36 |

  па сад, кад је и вода ресурс који се плаћа, онда може и ауто на – воду!!!

Comments are closed.