POSLEDNJA VEST: Državljanka Srbije povređena u terorističkom napadu u Barseloni (INFO)

terorizam

Foto: AP

BEOGRAD – Ministarstvo inostranih poslova potvrdilo je danas da je u terorističkom napadu u Barseloni povređena jedna državljanka Srbije.

Prema saznanjima Ministarstva inostranih poslova i Ambasade Republike Srbije u Madridu jedna državljnka Srbije zadobila je posekotine i ona je nakon pružene medicinske pomoći puštena iz bolnice, saopštilo je Ministarstvo spoljnjih poslova.

[adsenseyu5]

U saopštenju se dodaje da su predstavnici jednog broja turističkih agencija iz Republike Srbije obavestili su Ambasadu da su srpski turisti koji su u organizaciji tih agencija u toku jučerašnjeg dana bili u poseti Barseloni bezbedni.

DANAS JOJ SE DIVE: Snežana Đurišić otkrila dugo čuvanu tajnu… ‘Bila sam psihički zlostavljana, trajalo je GODINAMA!’

Ambasada Srbije u Madridu je u direktnom kontaktu sa nadležnim organima Kraljevine Španije i očekuje zvaničnu informaciju da li među nastradalima ima još državljana Republike Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kraljevine Španije nastavlja sa identifikacijom žrtava jučerašnjeg terorističkog napada, a Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Španije je obavestilo Ambasadu Srbije u Madridu da je uspostavljen koordinacioni mehanizam sa ostalim španskim službama, kako bi se stranim ambasadama što hitnije dostavili svi relevantni podaci o nastradalima.

[adsenseyu5]

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije savetuje svim državljanima Republike Srbije koji trenutno borave u Španiji da se pridržavaju uputstava nadležnih španskih policijskih organa i turoperatera, kao i da redovno prate informacije u sredstvima javnog informisanja.

OLIVER STOUN: Ostavite vi Putina, zašto se ne pitate šta se dešava u BONDSTILU na Kosovu!

Preporučuje se oprez na javnim mestima, kao što su centralni gradski trgovi, turističke atrakcije, tržni centri, u blizini vladinih ustanova, vojnih objekata, policijskih stanica i u sredstavima javnog prevoza.

BEZ IKAKVIH SIMPTOMA: U 39. godini Ivana je doživela moždani udar, sada svim ženama daje OVIH 10 SAVETA!

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir)

[adsenseyu4]