PORODILJI DALI TUĐU BEBU, KOD KUĆE RODITELJI PRIMETILI DA JE DETE MNOGO SITNO: Incident u kliničkom centru CG

beba

Foto ilustracija: Telegraf

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se nečuvena situacija pošto je sa majkom otpuštena tuđa beba, javila je RTCG

Iz KCCG je tim povodom saopšteno da će ubuduće prilikom otpusta, pored majke, prisustvovati još tri osobe sa klinike – jedan neonatolog i dve medicinske sestre.

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište KCCG, porodilja i njen suprug nisu ni slutili da dete nije njihovo, a prvi je posumnjao otac koji je primetio da je beba mnogo sitnija. Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu devojčicu i videla da im broj narukvice nije isti.

MUP potvrdio: Pao sportski avion kod Zemun Polja, poginuli muškarac i žena (INFO)

Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dete.

SESTRA SE NIJE PRIDRŽAVALA PROCEDURE

U KCCG su potvrdili da je došlo do zamene beba.

– Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen – saopšteno je iz KCCG.

NEVERICA: Imala je račune za struju i po 400.000, za policiju je to bio znak da NEŠTO NIJE U REDU (INFO)

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju je odmah izvestio upravu KCCG, a protiv odgovorne sestre pokrenut je disciplinski postupak, radi promene radnog mesta i suspenzije.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)