PORAŽAVAJUĆI PODACI: “Golman Subašić je samo jedan od desetina hiljada Srba…”

Srbija

Foto: Pixabay

Golman Hrvatske Danijel Subašić samo je jedan od više desetina hiljada Srba u Hrvatskoj koji su se od 1991. godine do danas odrekli svoje nacije i vere.

Oni su to učinili da bi izbegli pretnje, uvrede, fizičke napade i govor mržnje kojima su izloženi preostali Srbi u toj zemlji, izjavio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

“Nažalost, Subašić je pogazio svoje korene i poreklo kada je javno izjavio da je Hrvat katolik. On nije smogao snage da kao javna ličnost poruči hrvatskoj javnosti da se neće odreći svog srpstva i da će braniti za Hrvatsku ako ga prihvate kao Srbina”, navodi se u pisanoj izjavi.

DOBIO ŠTA JE ZASLUŽIO: Dželat orlova završio sa suđenjem na Mundijalu!

Linta ukazuje da je jedan od temelja neprijateljskog odnosa prema Srbima u Hrvatskoj – lažna i apsurdna teza da su Srbi u proteklom građanskom ratu bili agresori i zločinci, a Hrvati žrtve i oslobodioci.

On podseća da je upokojeni mitropolit zagrebačko-ljubljanski Jovan još 2006. uputio pismo Sinodu Srpske pravoslavne crkve u kome je naveo da je u Hrvatskoj do tada pokršteno više od 30.000 Srba i da taj proces i dalje traje.

AGASI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Novak je radio po svom, zbog načina ishrane nije imao snagu!

Takođe je podsetio da je predsednik Građanskog odbora za ljudska prava Zoran Pusić još 2003. rekao da je od 1991. do te godine samo u Zagrebu oko 20.000 đece pravoslavne veroispovjesti prevedeno u katoličanstvo.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)

1 Comment on "PORAŽAVAJUĆI PODACI: “Golman Subašić je samo jedan od desetina hiljada Srba…”"

  1. Da istina a šta vi radite da se to ne događa pa ništa a ni pravoslavna crkva u HR ja sam svoje kćerke poslala u svijet da im ne bih prebrojavali krvna zrnca nit bih ih zaposlili

Comments are closed.