POLICIJA OTKRIVA ZAŠTO JE OBOREN ERBAS: Lubica ostavila devojka, pa je sa sobom u smrt poveo 149 ljudi (VIDEO)

kutije

Nemačka policija pretresla je kuću roditelja kopilota Andreasa Lubica u mestu Montbaur, gde je provodio dosta vremena. Policija je saopštila da je zabeležila “značajno otkriće”, ali da još ne mogu da saopšte više detalja.

Policija je iznela više predmeta iz kuće u Montabauru, uključujući računare kao i, kako je rekao jedan istražitelj, “određene stvari koje bi mogle da daju značajan uvid u tragediju”.

[adsenseyu1]

“Hteli smo da izvršimo pretragu kako bismo pronašli bilo šta što bi moglo da objasni šta se dogodilo. Našli smo nešto. To ćemo proslediti istražnim organima. Ne mogu da kažem šta je, ali to može biti značajan dokaz”, naveo je Markus Nišeri iz policije Dizeldorfa.

On je dodao i da “otkriće” nije oproštajno pismo ili poruka, ali da je “značajno” za dalju istragu.

Policija je ranije pretresla Lubicovu kuću u Dizeldorfu nakon što je, prema nalazima istrage, kopilot namerno oborio avion na Alpima, kada je poginulo svih 150 putnika i članova posade.

[adsenseyu1]

Detalji “otkrića” neće biti objavljivani dok se ne utvrdi da li ima ikakve veze sa padom aviona kompanije Džerman vings u kom je poginulo 150 osoba, među njima i 28-godišnji kopilot Lubic.

“Bild cajtung” objavio je da je Lubic bio prisiljen da prekine obuku za pilota pre šest godina zbog “psiholoških problema”.  List navodi da je u školi kompanije “Lufthanze” u američkom gradu Feniks Lubic svojevremeno opisan kao “nepogodna osoba za letenje”.

policija

Prijatelji pilota kažu da je patio od “takozvanog sindroma sagorevanja ili depresije”.

(Blic /Kurir)