POLICAJAC IZBIO ZUBE TINEJDŽERKI: Evo kako bije policija u SAD (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

brutalnost

Internetom kruži video incidenta iz 2013. godine, na kome se vidi kako policajac u Koloradu Springsu brutalno rešava situaciju sa tinejdžerkom u lisicama, tako što ju je bacio na pod i tom prilikom joj izbio zube

Video je jedan od glavnih dokaza tužbe protiv policije, koju je pokrenula devojka sa snimka Aleksis Aker, pošto joj je policajac polomio zube dok je bila u bolnici, prenosi “Raša Tudej”.

„Ovo je veoma nasilan napad na nekoga ko je u lisicima, bila onesposobljena da napravi veći incident i mala je“, izjavio je advokat Akerove, Sindi Hajat.

Na snimku se vidi kako 29-godišnji policajac Tajler Voker gura tinejdžerku u lisicama na stolicu i udara je u stomak. Onda je zgrabio Aleksis Aker, digao je sa stolice, a onda ju je gurnuo na pod. Pored što je Akerova ostala bez dva zuba, zadovila je povrede lica, i glave. Posledice napada bile su i migreniozne glavobolje, potres mozga, povrede glave, gubitak pamćenja i problemi sa kognitivnim procesima.

[adsenseyu1]

Do incidenta je došlo pošto je policija dobila poziv da se desilo remećenje javnog reda i mira, kao i da je jedan od svedoka pomenuo pištolj. Policija je došla do Akerovog stana. Kako se navodi u izveštaju, policija nije utvrdila da postoji osnovana sumnja da je došlo ro kršenja javnog reda i mira, ali je Akerova bila „pod uticajem alkohola i verbalno nije sarađivala sa vlastima“. Tokom rasprave, njen dečko Tajrin Tenks (19) tražio da organi reda pokažu nalog za pretres stana.

Akerova je, prema izveštaju policije, postala „fizički borbena“ kada je policija uhapsila Tenksa. Posle toga, organi reda priveli su i Aleksis.

Pogledajte video:

[adsenseyu1]
(Novosti.rs)