Pogledajte MOĆNO oružje kojim Rusi uništavaju džihadiste u Siriji! (FOTO) (VIDEO)

ORUZJE

Foto: jutjub printskrin

Za sada se celokupna borba obavlja vazdušnom linijom, pa su u tu svrhu angažovani bombarderi “Su-24M”, “Su-34”, borbeni avioni “Su-30” i borbeni helikopteri “Mi-24”

Rusija je juče sprovela prve vazdušne napade na Siriju kako bi pokušala da uništi Islamsku državui slobodno možemo reći da se za ovakvu borbu više nego dobro spremila. Naime, Rusija na čelu saVladimirom Putinom već duži vremenski period redovno predstavlja svoje borbeno oružje, koje smo imali priliku da vidimo i ove godine na vojnoj paradi u Moskvi.

[adsenseyu1]

Za sada se celokupna borba obavlja vazdušnom linijom, pa su u tu svrhu angažovani bombarderi “Su-24M”, “Su-34″, borbeni avioni “Su-30″ i borbeni helikopteri “Mi-24″.

U slučaju da Rusija započne i kopnenu ofanzivu, Putin će iskoristi tenk “Armata” koji je poznat kao “tenk razbijač”.

Kako se navodi, glavna prednost ovog tenka je tehnologija, koja omogućuje da u kupoli nema vozača, nego da se njime upravlja daljinski iz izolovane oklopne kapsule.

Foto: Wikipedia/Dmitry Terekhov

Takođe, robot po imenu “Platforma M”, za koji se prvi put saznalo prošle godine tokom ruskih vojnih vežbi kod Kalinjingrada, ima daljinsko upravljanje, a naoružan je raketnim bacačima i automatskim puškama “Kalašnjikov“.

Foto: Wikipedia/Alexander Mishin

I ruska avio-korporacija MIG je dobro obavila svoj “posao” i razvila pre dva meseca novi vojni avion koji će biti “naslednik” sada već čuvenog MIG-a 29, letelice koja je u upotrebi od 1983. godine.

[adsenseyu1]

On je iz kategorije “nevidljivih” i odlikuje ga jedinstvena tehnologija.

Foto: Wikipedia/MSGT STEVEN TURNER

Pojedini američki zvaničnici izrazili su sumnju da su na meti ruskih vazdušnih udara i teritorije na kojima se ne nalaze islamski teroristi, a sirijski opozicioni aktivisti tvrde i da je u tim napadima bilo i civilnih žrtava.

(Telegraf.rs)