PODRŠKA NATO SAVEZNIKA: Borbeni avioni Italije i Grčke od utorka na nebu iznad Crne Gore

Crna Gora

F-15 Igl. Foto: Wikipedia/Public domain, Pixabay

Borbeni avioni Vazduhoplovnih snaga Italije i Grčke, u saradnji sa Vazduhoplovstvom Vojske Crne Gore, započeće u utorak, 5. juna, redovno patroliranje vazdušnim prostorom Crne Gore i njegovu zaštitu, i to pokaznom vežbom prizemljenja “letilice-uljeza”, prenosi RTCG.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Crne Gore, misija zaštite vazdušnog prostora predstavlja jedan od najznačajnijih oblika direktne koristi članstva Crne Gore u NATO-u.

Radu Đukiću Albanci su hteli da obljube ćerku, a zatim SU JE UBILI! Usred sudnice izvadio je pištolj i IZREŠETAO UBICU! Ubistvo koje je uzdrmalo SFRJ!

– Imajući u vidu ograničene sopstvene kapacitete, Crna Gora će dobiti od saveznika podršku u oblasti zaštite vazdušnog prostora, kroz misiju NATO-a koja je neborbenog karaktera, a za koju Crna Gora neće imati nikakve dodatne finansijske obaveze osim onih koje su već predviđene za zajednički budžet NATO-a”, navodi se u saopštenju.

NATO

Foto: Printscreen/youtube

NATO-va Misija zaštite vazdušnog prostora obezbeđuje integritet vazdušnog prostora država saveznica i njihovu zaštitu kroz non-stop patroliranje koje se izvodi u okviru NATO-vog Integrisanog sistema vazdušne i raketne zaštite, navodi RTCG.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)