POČETAK RATA SA SEVERNOM KOREJOM SVE BLIŽI: Upozorenje Amerike otkrilo sve karte (INFO)

Kim

Foto: Tanjug/AP

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost H. R. Mekmaster proglasio je Severnu Koreju “najvećom neposrednom opasnošću za Sedinjene Američke Države”, dodavši da šanse za nuklearni rat sa tom zemljom rastu iz dana u dan.

“Opasnost raste svakog dana, što znači da smo zapravo u trci da što pre budemo sposobni da rešimo ovaj problem”, rekao je Mekmaster u Kaliforniji, na pitanje da li je poslednje ispaljivanje rakete od strane Severne Koreje povećalo šanse za izbijanje rata.

SVETSKI MEDIJI O HRVATSKOM PREMIJERU: Prvi evropski vođa koji je podržao RATNOG ZLOČINCA (INFO)

Američki republikanski senator Lindzi Grejam danas je pozvao Pentagon da počne sa sklanjanjem porodica pripadnika američke vojske iz Južne Koreje upozoravajući da se bliži sukob sa Severnom Korejom.

[adsenseyu1]

“Ludo je poslati supruge i decu u Južnu Koreju obzirom na provokacije Severne Koreje. Tako da želim da oni (Pentagon) prestanu sa slanjem i mislim da je sada vreme za početak sklanjanja porodica američkih vojnih lica iz Južne Koreje”, rekao je Grejam koji je član Komiteta Senata oružanih snaga SAD.

Nakon što je Severna Koreja u sredu ispalila najnoviju interkontinentalnu balističku raketu dalekog dometa u čijem dometu je, prema navodima zvaničnog Seula i Vašington, Grejam je istakao da je ovaj događaj dokaz da se bliži vojni sukob.

“Približavamo se vojnom sukobu zato što Severna Koreja ide ka tehnologiji interkontinentalne balističke rakete sa nuklearnim oružjem na vrhu koja ne samo da može da dosegne do Amerike, već i da isporuči to oružje. Ponestaje nam vremena”, rekao je Grejam.

Kako podseća agencija, administracija američkog predsednika Donalda Trampa u više navrata je saopštila da su sve opcije na stolu kada je reč o rešenju pitanja balističkog i nuklearnog oružanog programa kao i vojnog programa Severne Koreje, ali da i dalje preferira diplomatski put.

ZAŠTO OVO NISMO ZNALI RANIJE: Pritisnuo je crni luk na ruku, nakon par minuta kasnije desilo se ČUDO!

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Independent)

[adsenseyu2]