POČELO JE: Nosač aviona “ADMIRAL KUZNJECOV” učestvuje u borbenim operacijama

Foto: youtube

Foto: youtube

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da je nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ počeo da učestvuje u borbenim akcijama u Siriji.

– Mi nastavljamo da pružamo podršku Oružanim snagama Sirije u borbi protiv terorizma. Danas u 10.30 i u 11.00 počeli smo veliku operaciju izvođenja intenzivnog gađanja pozicija ID-a i Nusra fronta u provincijama Idlibu i Homsu – saopštio je ministar odbrane Sergej Šojgu na redovnoj sednici rukovodstva vojnog vrha sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

[adsenseyu4]

– Prvi put u istoriji Ratne mornarice Rusije u borbenim akcijama učestvuje nosač aviona “Admiral Kuznjecov”. I danas sa te krstarice počeli su da dejstvuju naši avioni Su-33 – dodao je on.  Šojgu je izjavio da su sa broda „Admiral Grigorovič“ ispaljene rakete „kalibar“ na ciljeve u Siriji.

U operaciji se koriste i kompleksi „Bastion“. Mete napada su industrijski objekti ID-a u provincijama Idlibu i Homsu. Ministar je dodao da će Rusija nastaviti da izvodi napade na industrijske i vojne objekte terorista u Siriji.

(Dnevne.rs/Pravda.rs /Izvor:rs.sputniknews.com)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

 

1 Comment on "POČELO JE: Nosač aviona “ADMIRAL KUZNJECOV” učestvuje u borbenim operacijama"

  1. uTDjNF I visited a lot of website but I believe this one holds something extra in it in it

Comments are closed.