‘Počeli da skaču sa svojih mesta i vrište’: TEHNIČAR OTKRIO KAKO JE ČUDOM PREŽIVEO PAD AVIONA (FOTO)

preziveli

foto-tviter

Ervin Turimi, tehničar aviona kome se desila stravična nesreća u Kolumbiji, jedan je od šestoro ljudi koji su spaseni, a otkrio je kako je uspeo da preživi.

Tumiri je ispričao da su preplašeni putnici počeli da skaču sa svojih mesta i vrište nakon što je avion krenuo da pada, svega nekoliko minuta pre planiranog sletanja u Medeljinu. On je preživeo pad jer se u ključnim momentima ponašao prema bezbednosnim procedurama i nije paničio”Preživeo sam jer sam sledio uputstva o ponašanju prilikom prinudnog sletanja.

[adsenseyu4]

Video sam da se mnogi nisu pridržavali uputstva pilota. Odvezali su se, ustali sa svojih sedišta i vikali. Ja sam stavio kofer između nogu i sklupčao se u položaj fetusa. Učinio sam sve po propisima koji nalažu kako se ponašati u tim situacijama”, ispričao je Turimi.

“Preživeo sam jer sam sledio uputstva o ponašanju prilikom prinudnog sletanja. Video sam da se mnogi nisu pridržavali uputstva pilota.

[adsenseyu1]

Odvezali su se, ustali sa svojih sedišta i vikali. Ja sam stavio kofer između nogu i sklupčao se u položaj fetusa. Učinio sam sve po propisima koji nalažu kako se ponašati u tim situacijama”, ispričao je Turimi.

On je inače jedan od preživelih u nesreći u kojoj je poginula 71 osoba, među njima gotovo ceo tim brazilskog fudbalskog kluba Čapekoense i 20 novinara.

[adsenseyu1]

Drugi član posade koji je preživeo jeste stjuardesa Himena Suares koja je prepričala svoje iskustvo.

Stravičan pad na planini Sero Gordo preživela su još trojica fudbalera – Alan Rušel, Elio Ermito Sampier Neto i Džekson Ragnar Folman i novinar Rafael Ensel Valmorbida.

Prema trenutno dostupnim informacijama, čini se da je svih šestoro sedelo na svojim mestima i bilo vezano.

Njihovo je zdravstveno stanje različito – golmanu Folmanu je amputirana desna noga i oporavlja se od operacije, odbrambeni igrač Elio Neto je na intenzivnoj nezi s teškim povredama glave i grudnog koša, dok je odbrambeni igrač Alan Rušel podvrgnut operaciji kičme.

Novinar Valmorbida je u “stabilnom, ali delikatnom stanju”, dok se najbolje oporavljaju Himena Suares, koja je izvan životne opasnosti, i Ervin Turimi.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Infobae/ Jutarnji/ EKP)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]