Plata na ovom fakultetu tokom studija je 2.000 evra mesečno

Švajcarska

Foto: Promo

Pored visokog standarda, vrhunskog obrazovanja i kvaliteta života u Švajcarskoj studenti ovih škola imaju priliku da zarade tokom studija. Minimalna zarada iznosi čak 2000 franaka mesečno!

ZARADITE STUDIRAJUĆI

Švajcarska se smatra vodećom zemljom za studije iz oblasti hotelijerstva, kulinarstva i turizma, što zbog kvaliteta po kom su naširoko poznati što zbog turističke usluge koju pružaju svojim gostima. Ova Alpska država sinonim je za luksuz, prestiž i skupocene hotele u kojima odsedaju poznati. Većina hotelijerskih škola nudi plaćene prakse upravo u hotelima ovakvog tipa.

Tokom studija koje traju tri godine studenti obavljaju tri prakse od po šest meseci. Ovo im omogućava da steknu diplomu osnovnih studija, ali i godinu i po dana radnog iskustva u Švajcarskoj, što je ogromna prednost pri zapošljavanju kasnije i nešto što bi trebalo da bude uvedeno i kod nas.

‘Vrću ti u dinar kusur u Lidlu’: Ova baka je opasna konkurencija Lindi iz Pečenjevce (VIDEO)

Na praksi u Švajcarskoj mesečno zaradite čak 2170 franaka (2000 evra) i više. Mnogi studenti su uspevali da uštede i po 10 hiljada franaka godišnje. Život i školovanje u Švajcarskoj nisu jeftini, ali daju priliku da zaradite i garantuju brzo zaposlenje i siguran posao u celom svetu.

Foto: Promo

ŠTA STUDIRATI?

Programi su fokusirani na oblasti iz hotelijerstva, turizma i ekskluzivnog kulinarstva. Studije su na engleskom jeziku, a studentima su besplatno dostupni časovi francuskog i nemačkog jezika, kako bi unapredili svoje izglede za međunarodnu karijeru. Na sajtu kakonamaster.com možete saznati više o smerovima i fakultetima u Švajcarskoj.

DO HOTELIJERSKE KARIJERE ZA GODINU DANA

Osnovne studije traju tri godine, a ukoliko već studirate u Srbiji, razmislite o master studijama na BHMS-u. Master programe možete upisati posle bilo kog fakulteta koji je akreditovan u zemlji u kojoj ste završili studije i programi su International Hospitality Business Management, Hospitality Management, Global Business i MBA (Master Business Administration).

GARANTOVANE PRAKSE

Obuka u ugostiteljskoj i turističkoj industriji je sastavni deo studijskog programa na BHMS. Tokom svake akademske godine, studenti su dužni da imaju period obuke 4-6 meseci u hotelu ili restoranu odobrenom od strane fakulteta. Osim toga, BHMS radi i sa brojnim međunarodnim agencijama za zapošljavanje koje su specijalizovane za postavljanje diplomiranih studenata u Europi, Aziji i Severnoj Americi u prestižne kompanije i hotele. Karijeru i plasman studenata na tržište rada pomaže savetnik koji lično radi sa svakim studentom. Radno iskustvo od godinu i po dana stečeno u Švajcarskoj uz prestižnu BHMS diplomu, studente izdvaja od ostalih i mnogo im je lakše da pronađu dobro plaćene poslove i započnu uspešnu karijeru nakon fakulteta.

KAKO UPISATI

Prijava na BHMS je direktna i besplatna preko Ino agencije za studije u inostranstvu, inače je 400 CHF. Uz prijavu dobijate besplatnu reviziju dokumentacije i slanje aplikacije.

Foto: Promo

BHMS U BEOGRADU

Predstavnici BHMS Univerziteta će biti jedni od mnogobrojnih izlagača na Study Abroad. Fair Belgrade / Sajmu školovanja i stipendija u inostranstvu koji se održava u subotu 27.oktobra od 12h do 19h u hotelu Hilton. Posetite Sajam i iskoristite priliku da saznate sve informacije o studijama na ovom univerzitetu iz prve ruke.

NEPOZNATI MOMAK STAJAO IZA DEKE U APOTECI, NAKON NJEGOVIH REČI KADA JE STIGAO NA RED APOTEKARKA POČELA DA PLAČE (INFO)

Šta o BHMS-u kaže studentkinja kulinarstva, Marija Vranješ

– B.H.M.S se nalazi u malom, preslatkom Lucernu, na obali jezera u brdovitoj Švajcarskoj. Okružen prirodom, ovaj gradić je za one koji uživaju u šetnji po jezeru, starom gradu ili shopping-u u nekoj od par urbanijih ulica i jednom shopping centru. Sama ulica u kojoj se nalaze škola i internat smeštena je na 6 minuta (peške) od starog grada, koji je ujedno i centar Lucerna, i veoma blizu železničke stanice, koja će vam kao studentu biti veoma bitna stvar. Kuhinje u kojima radimo i učimo su odlično opremljene, imamo prilike da učimo od sjajnih chef kuvara i majstora ovog posla. Takođe, sami studenti svakodnevno pripremaju hranu za celu školu, tako da smo od početka veoma orijentisani na praktičnu nastavu i svaki dan naučimo nešto novo. Cirih, Lozana, Ženeva i okolina Berna su omiljene lokacije većine studenata koji se odluče da praksu završe u Švajcarskoj.

(Dnevne.rs/izvor: Telegraf.rs, PR)