“PLAKAO SAM KAD SAM VIDEO SNIMAK”: Brat Srpkinje koja je spasla dete u Americi otkriva neobičan životni put heroine iz Prokuplja (INFO)

vozac

FOTO: YOUTUBE

Irena Ivić koja je postala heroj Milvokija nakon što je od smrzavanja spasla jedno dete, u Prokuplju je radila kao vaspitačica.

Ona je vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dete, staro oko dve godine, kako samo trčkara ledenom ulicom.

Odmah je zaustavila vozilo, sa sve putnicima u njemu, istrčala iz autobusa i krenula prema detetu.

Uzela ga je i unela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jakno kako bi se dete uvilo u nju i ugrejalo.

Sajt “Prokuplje na dlanu” piše da je ona u Prokuplju radila kao vaspitačica, a onda je od 1999. godine krenula da se bori za bolji život.

Sve do 2005. godine povremeno je bila u Americi. Nije dobro poznavala jezik, a zanimljivo je da je zeleni karton dobila na lutriji

Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspela je da pre dve godine dobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa.

Nemanja iz Inđije izumitelj LEKA ZA RAK: Cukergberg je napisao ček na 100 miliona dolara, kada je čuo moju ideju

– U Srbiji moja sestra čak nije ni vozila. Onda je, kada je otišla tamo, morala između ostalog i to da nauči. Kada sam video šta je uradila i gledao snimak, plakao sam. mZaista je dirljiva ljudska priča u kojoj je neko meni blizak pokazao humanost i ljudskost – rekao je Irenin rođeni brat Dejan Drobnjak i istakao da je ponosan na sestru.

On je rekao da je Irena uvek bila borac i humanista. Kao vaspitačica u Americi ne može da radi, ali zato je u ovom poslu kojim se bavi, dostigla sve što se može. – Život te svemu nauči i sve možeš. A onda kada se izboriš za svoje mesto pod suncem, prirodno je da pomogneš i drugima. Ponosan sam na svoju sestru – dodao je on.

Zanimljivo je da je dete koje je Irena spasila iz imigrantske poorodice. Rođeno je u Americi, a roditelji mu dolaze iz Mjanmara.

Majka je posle porođaja imala post- traumatski sindrom zbog rata, pa kako je rečeno, nije ni primetila da se dete otrglo i nestalo. Ali na sreću, dete je na ulici ugledala Irena i spasla ga.

(Dnevne.rs /Izvor:  Tanjug , Prokuplje na dlanu)