Pitali su Dalaj Lamu šta ga najviše iznenađuje: Njegov odgovor je oduševio ceo svet! (INFO)

vera

Foto: prrintscreen/Pixabay

U toku jednog intervjua Dalaj Lamu su upitali šta ga na svetu najviše iznenađuje, a njegov odgovor navodi nas da se na trenutak zaustavimo i razmislimo

Moglo bi se reći da je Dalaj Lama prilično zanimljiva ličnost, kao što je i njegovo stanovište o vanzemaljskom životu. U toku jednog intervjua Dalaj Lamu su upitali šta ga na svetu najviše iznenađuje, a njegov odgovor navodi nas da se na trenutak zaustavimo i razmislimo.

“Ono što me najviše iznenađuje je – čovek. On žrtvuje svoje zdravlje kako bi stekao novac. Potom on žrtvuje novac kako bi vratio svoje zdravlje.

HAOS U JAGODINSKOM AKVA PARKU: Deca se gušila i povraćala zbog vode! Dvadesetak mališana završilo u bolnici

Toliko je zabrinut za budućnost da ne uživa u sadašnjosti. Rezultat je da čovek ne živi ni u sadašnjosti ni u budućnosti; živi kao da nikada neće umreti, a onda umire kao da nikad nije živeo”.

Prilično upečatljiva i snažna izjava. Naravno, vrlo je lako pročitati ovaj citat i kliknuti na neku drugu stranu ili video ili nešto treće, ali ako zaista odvojimo malo vremena i dopustimo da ova izjava odjekne u našem svesnom umu na nekoliko minuta, pravi smisao i dubina izrečenog će početi da deluje.

OVAJ APARAT JE NAJOPASNIJI KADA GRMI, A NIJE MOBILNI TELEFON: NI SLUČAJNO ga ne koristite kada je nevreme!

Živimo svoje živote na tako destruktivan način, a kako bismo nešto popravili koristimo samo novac. Da bi dobili taj novac moramo većinu naših dana da radimo poslove koje uglavnom ne volimo – što nije dobro za naše zdravlje. U određenom smislu mi smo kao robovi samo što to ne znamo.

               

(Dnevne.rs./Izvor: atma.hr)

1 Comment on "Pitali su Dalaj Lamu šta ga najviše iznenađuje: Njegov odgovor je oduševio ceo svet! (INFO)"

  1. Ne zovu ga bez veze Dalaj lama. Sa tako malo reči čovek je rekao suštinu života.

Comments are closed.