PENTAGON: Evo koje su 5 GLAVNE PRETNJE Americi

Foto: youtube

Foto: youtube

SAD razlikuju pretnje koje dolaze od ID-a, Irana i Severne Koreje, od nesuglasica sa Kinom i Rusijom, izjavio je ministar odbrane Ešton Karter.

[adsenseyu5]

Na konferenciji lista „Atlantik“ od Kartera su tražili da navede svih pet „pretnji“ po Sjedinjene Američke Države. Američki ministar ih je nazvao „velikom petorkom“, naglasivši da „to uopšte ne znači da se sa svima njima nalazimo u stanju rata“.

Prema njegovim rečima, protiv ID-a i opasnih delatnosti Irana i Severne Koreje je aktuelna deviza — „borimo se odmah i direktno“. Šef Pentagona je naveo da to traje decenijama. „U slučaju sa Rusijom i Kinom su drugačija situacija. Mi sa njima imamo mešoviti odnos. Trudimo se da sarađujemo i da postižemo opšte ciljeve, ali postoje i pitanja po kojima imamo nesuglasice“, rekao je Karter.

Ranije je novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp u telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom izjavio da se nada jačim, dugoročnim odnosima između dve države.

(Dnevne.rs/Pravda.rs /Izvor:rs.sputniknews.com)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

1 Comment on "PENTAGON: Evo koje su 5 GLAVNE PRETNJE Americi"

  1. ba6xCw It sounds like you are generating difficulties by yourself by attempting to solve this issue as an alternative of looking at why their is often a issue in the first place

Comments are closed.