PAMELA ANDERSON POSLALA PORUKU KOJA JE IZNENADILA HRVATSKU: Izađite iz nacionalisticke prošlosti i vratite se u budućnost

glumica

Foto: EPA / Christophe Petit Tesson

ZAGREB – Poznata američka glumica Pamela Anderson nedavno se uključila i u aktuelne izbore za Evropski parlament tako što je podržala Pokret za demokratizaciju Evrope 2025 (DiEM25).

Osnivači tog pokreta su bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis i hrvatski filozof i aktivist Srećko Horvat, s kojim blisko sarađuje, prenosi hrvatski Portalnovosti.com.

Kao i Andersonova, DiEM25 snažno se zalaže za Green New Deal (Zeleni Nju dil) – set političkih mera koji u fokus istovremeno stavlja borbu protiv klimatskih promena i ekonomske nejednakosti.

Govoreći o razlozima zašto je podržala pokret DiEM25, nekadašnja zvezda popularne serije “Čuvari plaže” rekla je da joj se sviđa to što je taj pokret spreman učiniti sve što je potrebno kako bi bio inkluzivan.

“To znači uključiti i ljude poput mene. Takođe volim biti poetična, izgovarati ono što drugi ne mogu. Ja mogu i hoću. Tako prilazim svemu što radim”, kazala je Pamela Anderson.

ČESTO IMA IZLIVE MRŽNJE PREMA SRBIMA! Evo sa kime se slikao bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović (FOTO)

Glumica je nedavno putem Tvitera javno izrazila podršku hrvatskoj levo-zelenoj političkoj platformi “Možemo!”.

       

(Dnevne.rs/Kurir.rs/izvor: Tanjug)