“PA, KAD VEĆ NE MOGU DA GA POBEDIM!”: Hit izjava Rodžera Federera o Novaku (VIDEO)

tenis

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer – saigrači. I to je moguće, i to baš ovih dana. Upravo zato su njih dvojica zajedno i izašla pred novinare u Čikagu.

A u Čikagu su zbog Lejver kupa, revijalnog takmičenja u kome će, kao saradnici u “Timu Evrope” igrati od petka protiv tenisera koji čine “Tim sveta”.

Upitan kako mu se čini što je sa Noletom u istom timu, Federer je nasmejao sve na konferenciji za štampu: “Pa, kad već ne mogu da ga pobedim, moram da mu se pridružim! (smeh) Veoma sam uzbuđen zbog toga.

Mislim, prvi put mi se desilo prošle godine (na istom turniru) da sam sedeo na klupi i govorio sebi ‘O, Dominik Tim igra’ ili ‘Rafa igra’, a onda pomislim ‘Auh, obojica su bolja od mene!’

. Siguran sam da ću tako razmišljati i kada Novak bude na terenu. Ali, sa druge strane, stvarno je super što ću gledati ‘nekog svog’, navijati za saigrača, da dobije onog koji nije u našem timu.

Biće zabavno i ne mogu da dočekam ne samo mečeve, već i vreme koje ćemo provesti van terena zajedno”, rekao je slavni švajcarski teniser. Đoković će u Čikagu debitovati na Lejver kupu.

“Ovde se gradi pravi timski duh, što je nešto što nam nedostaje na klasičnim turnirima. Stvarno je super videti da postoji ovaj koncept, baš ovakav format takmičenja. Hteo sam da budem deo toga, da osetim kako je”, rekao je Novak Đoković.

Lejver kup počinje u petak od 19 sati po srednjeevropskom vremenu, a iako još nije obavljen žreb, zna se da će se najpre odigrati dva meča u pojedinačnoj konkurenciji, a potom sledi predah.

Sat iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, u subotu počinje prvi od dva preostala singl susreta, a sve će na kraju biti začinjeno nadmetanjem dublova, za šta se mnogi ljubitelji tenisa nadaju da će u “evro-tandemu” zaigrati Novak Đoković i Rodžer Federer.

(Dnevne.rs /Izvor: Darko Nikolić, Blic)