OVO SU NOVI PUTINOVI FANTOMSKI HELIKOPTERI: Ovim oružjem će moći da POKORI SVET (VIDEO)

letelica

Printskrin: Youtube/RuptlyTV

Otkrijte šta sve mogu najnovije letelice Rusije i ko sve želi da ih kupi

Osma godišnja izložba “HeliRusija” je prema rečima organizatora najveća te vrste u Evropi, a druga po veličini u svetu. Na ovoj izložbi u Moskvi izloženi su novi helikopteri kompanija širom sveta.

[adsenseyu1]

Proizvodi 219 kompanija iz 11 zemalja prikazani su na prostoru površine od preko 12 hiljada kvadratnih metara. Među učesnicima su Rusija, SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Belgija.

Kompanije pokazuju najnovije proizvode svojih zanata. Rusija će predstaviti dosad neviđen helikopter sa rotirajućim svetlima “Afalina”, koji se može koristiti za obuku, policijske patrole, privatni prevoz i u razne druge svrhe.

[adsenseyu1]

Jedna od njegovih glavnih karakteristika je prilagodljiviEnigma sistem, koji omogućava pilotu da upravlja nad nekoliko stotina uređaja i funkcija, iz svog kokpita.

– Činjenica da se proizvodi u Rusiji i kombinacija tehnologija, znatno optimizuje troškove letenja, što omogućava helikopteru da se koristi u širokom spektru zadataka – rekao je organizator HeliRusije medijima.

Rusi se nadaju da će ovom prilikom privući zainteresovane međunarodne klijente za kupovinuunapređenih verzija Mi-8, koji je jedan od najčešće korišćenih helikoptera na svetu. Novi Mi-171Eima “sistem staklenog kokpita” koji omogućava letelici da saobraća u bilo koje doba dana, po bilo kakvom vremenu.

Prošle godine su ruske kompanije prodale oko 100 helikoptera širom sveta. Najpopularniji je Mi-17, ali se očekuje dobar prolaz Mi-28 i Ka-52.

(Telegraf.rs/ Izvor:rt.com)

1 Comment on "OVO SU NOVI PUTINOVI FANTOMSKI HELIKOPTERI: Ovim oružjem će moći da POKORI SVET (VIDEO)"

  1. Naručio sam jedan MI-17 i nikako da mi isporuče….

Comments are closed.