OVO PUTINOVA OSVETA ZA OBORENI AVION, ISIL u neverici: Rusi sravnjuju sa zemljom glavni grad Islamske države! (VIDEO)

predsednik

Printskin: RT, Tanjug/AP

Inače, Putin se zalaže za ideju o uspostavljanju široke koalicije protiv ID koja bi obuhvatila i Rusiju i Zapad, te je tako dao instrukcije ruskoj vojsci da izradi zajednički rusko-francuski akcioni plan protiv militantnih aktivista ID

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas ruskoj mornarici u Sredozemnom moru da uspostavi kontakt sa francuskom mornaricom i sarađuje sa njom “kao sa saveznikom” u borbi protiv Islamske države u Siriji. Takođe, donesena je odluka da se uspostavi dvostruko više bombardera čiji su snimci, okačeni na internet, krajnje veličanstveni.

Putin, koji se zalaže za ideju o uspostavljanju široke koalicije protiv ID koja bi obuhvatila i Rusiju i Zapad, dao je instrukcije ruskoj vojsci da izradi zajednički rusko-francuski akcioni plan protiv militantnih aktivista IS, prenosi AFP.

Neophodno je uspostaviti direktan kontakt sa Francuzima i sarađivati sa njima kao sa saveznicima – rekao je Putin vojnom vrhu na sastanku održanom nakon što je francuski predsednik Fransoa Oland rekao da će francuski nosač aviona “Šarl de Gol” biti raspoređen na istočnom Mediteranu.

 [adsenseyu1]

Putin je ukazao da je neophodno sa Francuzima razviti plan o zajedničkim akcijama “i na moru i u vazduhu”.

Kremlj je, u odvojenom saopštenju, naveo da su se Putin i Oland saglasili u telefonskom razgovoru da pojačaju saradnju i zajedno se uhvate u koštac sa “međunarodnim terorizmom“.

Kako je Kremlj dodao, Oland i Putin će razgovarati o borbi protiv terorizma i na sastanku u Moskvi 26. novembra.

Pogledajte video-snimak Putinovih džinovskih ubica na nebu iznad Sirije:

(Telegraf.rs / Tanjug)

[adsenseyu1]