Ovo je prvi leteći auto i Kinezi su ga već napravili

Kina

Foto: printscreen/youtube

Što zbog ideje da će čovečanstvo konačno “poleteti” u svojim automobilima a mnogo više zbog navoda predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u razgovorima sa kineskim zvaničnicima tražio način da Srbija u nekom vidu bude deo tog projekta.

Iako za naše prostore zvuči zaista futuristički, kompanija u kineskom vlasništvu Terafuđa (Terrafugia) najavljuje da će njihov prvi leteći automobile početi da se prodaje 2019. godine.

Završna verzija ovog vozila ima neka korisna unapređenja, a zahvaljujući preuzimanju od strane kompanije Džili, vlasnika evropske automobilske kompanije Volvo, u projektu letećeg automobila došlo je do znatnog napretka.

HARADINAJ SEM UBIJANJA SRBA NE ZNA NIŠTA! Dačić nije želeo da ćuti na Ramušove provokacije

Nakon godina razvoja, Terafuđa je najavila da će prvi model njihovog letećeg automobila početi da se prodaje negde tokom 2019. godine.

Koja će mu biti cena, međutim, još se ne zna.

Spekuliše se da će automobil biti na hibridni pogon. Takođe, biće opremljen unapređenijim po pitanju bezbednosti litijum-jonskim baterijama, dok će unutrašnjost odisati sportskom elegancijom sa unapređenim sedištima i interaktivnim interfejsom.

POSLEDNJA VEST – Od 1. januara 2019. građani sa prostora Balkana bez EU pasoša moći će bez vize da rade u Nemačkoj! Evo kako… (INFO)

Biće opremljen i sigurnijim pojasevima i vazdušnim jastucima.

Ipak, mnogi detalji su još pod velom tajne.

(Dnevne.rs/Izvor: b.92)