OVDE SE KUPAJU PSI! Hrvati ne prestaju sa provokacijama: Osvanuo provokativni natpis na omiljenoj srpskoj plaži u Dalmaciji (FOTO)

plaža

Foto: Wikipedia/Tomas Hora, Telegraf

Čitalac Telegrafa poslao je alarmantnu fotografiju koja je nastala u Dalmaciji, u Gornjem Karinu kod Obrovca. U ovom mestu nalazi se plaža na kojoj se kupaju pretežno Srbi. Sa ciljem da ih isprovociraju Hrvati su na samom ulazu napisali “Plaža za pse” i NDH.

Poslednja provokacija, ispisana na napuštenoj kući, samo je jedna u nizu uvreda koju Srbi svakodnevno doživljavaju u Hrvatskoj. One su “najblaži” oblik terora kroz koji naš narod prolazi u zemlji iz koje je proterano na hiljade Srba.

I nakon 23 godina od operacije “Oluja”, naš narod se i dalje ne oseća sigurno u Hrvatskoj, čak i ako je samo turistički posete.

MEĐUGRADSKI AUTOBUSI NE STAJU VIŠE NA AUTOKOMANDI: Opet produbljen „rat“ između provincijalaca i Beograđana

Mnogi proterani Srbi žele da se vrate, ali zbog stalnih provokacija strahuju od toga šta može da se desi.

Stravična provokacija Foto: Telegraf

Širom Hrvatske na hiljade kuća koje pripadaju Srbima i dalje su prazne. Pitanje je da li će ikad više one postati dom. Iako žele da se vrate u zemlju koja je do pre manje od tri decenije bila domovina i našem narodu, mnogi Srbi smatraju da u njoj nikad neće biti bezbedni.

Mnogi se plaše i za život.

Provokacije, uvrede i neprijateljstvo Srbi doživljavaju širom Hrvatske. Skidanje tablica, konobari koji neće da usluže srpskog gosta jer je umesto kave naručio kafu, kao i prodavačice koje neće da daju hleb već kruh, sve to očekuje Srbe.

Rat između Hrvata i Srba odavno je prošao, ali mir i spokoj naš narod u njoj i dalje ne nalazi. Oni koji su u kolonama, na traktorima samo sa najosnovnijim stvarima, bežali iz Hrvatske, maštaju da će jednog dana da se vrate u kuće u kojim su živeli i odrastali.

Srbi strahuju za život Foto: Telegraf

Ali još uvek sve ostaje samo na nadanjima.

MASOVNA PROTERIVANJA SRBA IZ HRVATSKE TOKOM RATA

Tokom četiri dana, u avgustu 1995. godine Hrvati su proterali Srbe sa prostora bivše Republike Srpske Krajne u Hrvatskoj. Operacija je nazvana Oluja, a međunarodni krivični tribunal u Hagu, ju je okarakterisao kao udruženi zločinački poduhvat.

Otvoren drevni sarkofag star 2.000 godina: Iz mutne vode se širi nepodnošljiv smrad, a ono što je izronilo sablaznilo je arheologe (FOTO)

U operaciji Bljesak 1. maja 1995 godine, za samo 36 sati proterano je oko 15.000 Srba, 283 ih je ubijeno ili je nestalo među kojima 9. dece i 57 žena. Operacija je sprovedena na teritoriji Zapadne Slavonije.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs, Ivana Vlajković/[email protected])

1 Comment on "OVDE SE KUPAJU PSI! Hrvati ne prestaju sa provokacijama: Osvanuo provokativni natpis na omiljenoj srpskoj plaži u Dalmaciji (FOTO)"

  1. Zar još uvek idete tamo na more?!

Comments are closed.