OVAKO TRENIRAJU PUTINOVI SPECIJALCI: Regrute bacaju besnim psima i divljački ih tuku, a NAJGORA JE PRVA NOĆ! (VIDEO)

vojska

Foto: printscreen/youtube

Regruti u ruske specijalne jedinice Specnaz navodno prolaze kroz stravične treninge i potencijalno smrtonosne procese inicijacija.

Svaki ruski vojnik je, između ostalog, opremljen i sa saperkom, ašovom sa kratkom drškom koji ima tri oštre ivice.

Pomoću njega se kopaju rovovi i vrše drugi odbrambeni radovi na zemlji, ali za pripadnike Specnaza čak i saperka služi za napad.

STRUČNA SPREMA NEBITNA: Investitore u Srbiji zanima samo jedno

Za ove specijalce svaki predmet može da bude ubojito oružje. Oni se i obučavaju kako saperku da koriste kao oružje bilo da je zabace kao tomahavk ili u borbi jedan na jedan.

Regruti ovih specijalnih jedinica navodno prolaze kroz stravične obuke.

Britanska istraživačka agencija “Belingket” je objavila da je jedan od osumnjičenih za slučaj trovanja bivšeg ruskog špijuna bio jedan od viših oficira Specnaza. Samim tim, strani mediji su počeli više da se zanimaju za ove specijalne ruske jedinice. Specnaz je deo GRU – ruskog vojno obaveštajnog direktorata i kao takav važi za plodno tlo za stvaranje špijuna i ubica, prenosi Dejli mejl.

Međutim, dok mnoge priče i legende o treniranju Specnaza izazivaju strahopoštovanje, neki stručnjaci sa Zapada tvrde da su oni samo “siledžije” kojima nedostaje inicijativa.

Jedna od nepotvrđenih priča navodi da se regruti zaključavaju u prostorije bez prozora sa besnim psom, naoružani samo saperkom ili čak i bez nje, i da im tada biva rečeno: ubij ili budi ubijen.

Specnaz je skraćeni naziv ruskog izraza “Spetsialnoye nazhacheniye”, što znači “specijalne namere”.

Prema rečima Marka Galeotija, pisca knjige “Specnaz: Ruske specijalne snage”, taj izraz se odnosi na to da se vojnici Specnaza šalju u borbu protiv neprijatelja daleko iza linije fronta.

ALEKSANDAR VUČIĆ: Možete da mislite kako se jedu u regionu kada ovo vide

Uprkos često brutalnim metodama uključenim u njihovu obuku, kvalitet vojnika ne može se upoređivati sa britanskim SAS ili američkim Delta Force vojnicima.

Od procenjenih 17.000 vojnika u Specnazu, čak 30 odsto su i dalje tek početnici.

Svi regruti moraju da prođu izuzetne testove izdržljivosti, a sposobnost izbegavanja brojno superiornog neprijatelja je njihova ključna uloga.

Bivši sovjetski oficir Viktor Suvorov napisao je u jednoj knjizi da prve večeri svi regruti bivaju pretučeni.

“Izbace ih u blato bose i nateraju da spavaju u toaletima. Tuku ih kaiševima, papučama, pa i kašičicama – svime što je pogodno za uzrokovanje bola”, rekao je on.

Oni takođe nauče borilačku veštinu koju zovu Sambo – koja nalikuje na ulične borbe i u njoj regruti uče da koriste sve što mogu da nađu – razbijene flaše, ulične znakove…

SKANDAL U HRVATSKOJ: Milorad Pupovac napadnut u centru Zagreba

Suvorov je pisao o regrutima koje su napadali psi u podrumima ruševina od kuća gde bi zidovi i podovi bili prekriveni sirovim mesom i krvlju. Pa su oni morali da se snalaze dok beže od psa kroz taj užasni lavirint sa preprekama. Kako je rekao, cilj tih vežbi je da se vojnici naviknu na krv.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Dejli mejl)