OVAJ POTEZ ĆE IZAZVATI RAT! Amerika pravi veliku vojnu bazu u Ukrajini!

predsednici

Foto-montaža: Tanjug/AP

Ukrajinske vlasti u Vašingtonu tajno pregovaraju sa  predstavnicima državnog i vojnog vrha SAD o otvaranju američke vojne baze.

Na „istoku zemlje“ ili „odmah pored Krima“.

Ovo je objavio respektabilni moskovski dnevni list „Izvestija“ koji se pozvao na poslanika Vrhovne rade Ivana Vinika.  A on nije ni opozicioni ni „nezavisni poslanik“.

Vinik u ukrajinskom parlamentupredstavlja partiju Blok Petra Porošenka. Dakle: aktuelnog predsednika Ukrajine koji na tu funkciju bez Američke podrške niti bi bio izabran, niti bi se na njoj održao do danas.

„Izvestija“ citira ove Vinikove reči:

„Sa Amerikancima se o tome pregovara na političkom planu. A što se pravnog aspekta tiče: o njemu će se, verovatno, više govoriti kad budemo bliže integraciji Ukrajine u NATO.  A američka baza nam je, nema sumnje, potrebna. Zato što zbog politike Rusije ne možemo sami da dugoročno osiguramo svoju bezbednost“.

Vinik nije mogao da ukaže „lokaciju buduće baze“, ali je ukazao: „Ili negde uz našu istočnu granicu (sa Rusijom) ili u pojasu koji se dodiruje sa Krimom“.

“NA MUCI SE POZNAJU JUNACI!” Rusija uputila poruku Srbiji, koja odjekuje CELIM SVETOM!

Ako se američka baza zaista pojavi u Ukrajini – pogotovo uz granicu sa Rusijom – to će biti Rubikon.

Sudeći po svemu što se događalo poslednjih godina – od nastupa Vladimira Putina u Minhenu 2007-me, a naročito od državnog prevrata u Kijevu 2014-te – Moskva se neće ustručavati da iskaže svoje protivljenje.

Zaoštravanje odnosa koje može uslediti nezahvalno je prognozirati, ali će biti neizbežno…

(Dnevne.rs/Izvor: Balkanspress.com)