OVA FOTOGRAFIJA JE IZAZVALA POMETNJU U CELOM SVETU: Pogledajte o čemu se zaista radi (FOTO)

vladimir

FOTO: FONET/AP/twitter

Tim pre što ona kako se utvrdilo ona uopšte nije autentična mada na njoj figuriraju Donald Tramp, Tajip Redžep Erdogan i Vladimir Putin. 

Upravo završeni samit G20 ostaće upamćen po mnogim zanimljivostima, ali je jedna fotografija izazvala pravu pometnju na internetu.

Fotografija na kojoj su predsednici SAD, Rusije i Turske je vrlo brzo postala viralna, delimično i zbog toga što izgleda da je Putin u centru pažnje svojih kolega.

[adsenseyu1]

Problem sa fotografijom je da  na njoj uopšte nema ruskog predsednika.

Na originalnoj fotografiji novinske agencije uopšte se ne nalazi Putin, niti tabla sa natpisom “Ruska federacija”, jer su oni su naknadno dodati pomoću fotošopa.

4 BRAKA, ČETVORO DECE: Evo ko su svi muževi Zorice Brunclik! (FOTO)

lideri

FOTO: FONET/APAli fotografija ima još jedan prepravljeni detalj. Naime, iza tri predsednika stoji nemačka kancelarka Angela Merkel koja na prerađenoj fotografiji nosi Georgijevsku lentu.

Crno-narandžasta lenta postala obeležje hrabrosti, viteštva, vrline i pobede. Na istoku Ukrajine i na Krimu ona simbolizuje otpor. U ostatku Evrope je simbol pobede nad fašizmom, a u Srbiji je još i simbol jedinstva sa ruskim narodom.

STIGLI REZULTATI IZ DOMA ZDRAVLJA: Roditelji se još ne oglašavaju, a evo šta kažu lekari (INFO)

Georgijevska lenta predstavlja jedan od najprepoznatljivijih simbola Dana pobede. Odavno je prešla granice Rusije i bivšeg SSSR. U nedelji koja prethodi Danu pobede može se videti u svim evropskim gradovima, pa i u srpskim.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir)

[adsenseyu2]