Ova “dvojka” košta kao potpuno nova “sedmica”

auto

Printscreen: YouTube/erclassicsholland

Golfa 32-ogodišnjaka u odličnoj formi pokreće motor od 1,8 litara sa 137 konjskih snaga, koji je 2017. godine imao kompletnu “generalku”

Ne treba mnogo trošiti reči da bi se došlo do zaključka da je Volkswagenov Golf bio i ostao jedan od najpopularnijih automobila na prostorima bivše Jugoslavije, gde ima duboko ukorenjen kultni status.

Prve dve generacije tog automobila proizvođene su u fabrici TAS, u Vogošći kraj Sarajeva, u periodu od 1976. do 1992. godine. Brojni Golfovi i danas krstare ulicama eks-ju gradova, od kojih dobar broj pripada drugoj generaciji proizvedenoj u TAS-u.

A da je kultni lik iz serije “Državni posao” Dragan Torbica možda i u pravu kada se pita “Koje je auto bolje od Golfa ‘dvojke’?” govori i jedan zanimljiv oglas.

Naime, holandska komapnija E&R Classics, koja se bavi restauracijom i prodajom prodajom starijih i novijih klasničnih automobila (oldtajmera i jangtajmera), pre nekog vremena je oglasila prodaju jedne fenomenalno očuvane “dvojke” GTI proizvedene 1988. godine.

Ovog 32-ogodišnjaka u odličnoj formi pokreće motor od 1,8 litara sa 137 konjskih snaga, koji je 2017. godine imao “generalku”. Tada je i ceo automobil, u meru u kojoj je to bilo potrebno, restauriran, i doveden u perfektno stanje.

Ovaj Golf je od tada prešao još oko 500 kilometara, dok nije dovezen u salon. Ono što je, kod njega i najzanimljivije svakako je cena.

A ona za ovaj GTI iznosi 19.950 evra, što baš i nije jeftino… Ipak, treba imati u vidu da automobili stariji od tri decenije dobijaju status oldtajmera, pa se i njihove cene formiraju u skladu sa tim.

MERCEDES ZA 9.700 DINARA?! DRŽAVA PRODAJE 120 VOZILA! Evo gde možete da ih pogledate i kupite!

Poređenja radi, po sličnoj ili nešto malo višoj ceni prodaje se još uvek aktuelni modeli Golfa “sedmice” sa nekim od nižih paketa opreme.

     

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/izvor: MBJ)