OTKRIVEN PUTINOV TAJNI PLAN: Ovaj čovek će zameniti Putina na mestu predsednika Rusije! (INFO)

predsednik
Čovek od poverenja, jedina osoba koja je bila član svake vlade od pada Sovjetskog Saveza – Sergej Šojgu bi mogao da bude sledeći predsednik Rusije.

Tako bar navodi portal Ekonomist, koji navodi da je aktuelni ministar odbrane svom predsedniku za rođendan doneo specijalni poklon, vojnu intervenciju u Siriji.

“Iste večeri su to proslavili igrajući hokej na ledu, Putin je postigao sedam golova, Šojgu se jednom upisao u strelce. Njihov tim je lako pobedio”, piše Ekonomist.

Portal navodi da je od 2012. godine, kada je Šojgu imenovan za ministra odbrane, njegovo partnerstvo sa Putinom napredovalo u svakom pogledu i od tada su ruske vojne snage postale glavni instrument Putinove spoljne politike.

[adsenseyu5]

 

”Na Krimu, u istočnoj Ukrajini, duž granica zemalja koje su u NATO, u Siriji, Rusija se pokazala kao sila koja je veoma dobro zaštićena, a ima i novu, dosad neviđenu efektivnost. Pod Šojguom, ruske oružane snage su demonstrirale moć, organizaciju i logistički sistem koji do sada nije viđen”, rekao je nedavno Evelin Farkaš, donedavno prvi čovek u Pentagonu za praćenje ruskih poslova.

Ekonomist navodi da je Šojgu daleko više od običnog ministra odbrane.

“Tri godine je mlađi od Putina, a od 1990. godine je u vlasti. Skoro 22 godine je vodio Ministarstvo za vanredne situacije, koristio je prednosti ruske birokratije, sakupio moć i popularnost, a pritom nije stvorio sebi neprijatelje”, navodi portal, potom i citira reči analitičara Evgenija Minčenka.

”Ne postoji niko sličan njemu u vladajućoj klasi…”

Vladimir Putin, Sergei ShoiguŠojgu je pažnju na sebe skrenuo rešavanjem konflikata u Južnoj Osetiji, Tadžikistanu i Čečeniji, a kada je nekadašnji predsednik Rusije Boris Jeljcin pripremao teren za predavanje vlasti Vladimiru Putinu, upravo je Šojgu postao predsednik partije Jedinstvo, koja je kasnije promenila ime u Jedinstvena Rusija.

Jeljcin je Šojgua opisivao kao najveću zvezdu moderne Rusije, međutim, on je odlučio da se povuče i prepusti lidersku poziciju Putinu, uz obrazloženje da “jedno drvo ne može da izdrži dva medveda”.

[adsenseyu1]

“Ipak, kada je Anatolij Serdjukov izgubio Putinovo poverenje, on je znao kome da se obrati. Šojgu je postao ministar odbrane, vojska je ponovo povratila poverenje, a on se okrenuo i novoj sferi – odnosima s javnošću. Njegov pragmatičan pristup prvi put je viđen u susretu sa bivšim američkim sekretarom za odbranu, Čakom Hejgelom, kada ga je oslovljavao ličnim imenom, a ne prezimenom, kako je do tada bila praksa”, piše Ekonomist.

Prema pojedinim stručnjacima, Šojgu nema preveliku ambiciju da preuzme funkciju predsednika Rusije, ali kako se u javnosti sve češće pojavljuje pitanje “šta posle Putina” vrlo je moguće da će on ponovo odigrati ulogu timskog igrača i prihvatiti mesto od koje sa sobom nosi veliku odgovornost, ali i ogroman pritisak.

Šojgu je prvi ministar odbrane Ruske Federacije koji se prekrstio prolazeći kroz Spasku kapiju tokom vojne parade na Dan pobede.

(Cdm.me/Pravda)