OTKRIVEN IDENTITET Bosanca koji je počinio MASAKR u Gracu: UBIO najmanje TROJE, jedna od žrtava je dete

hitna-pomoc

Napadač se danas poslepodne vozilom zaleteo u grupu pešaka u Gracu

Muškarac koji je danas izazvao haos na ulicama Graca je Alen Rizvanović, poreklom iz Bosanske krajine. Rizvanović je rođen 1989. godine, a živi u mestu Kalsdorf kod Graca.

[adsenseyu1]

Šef policije Josef Klaminger na vanrednoj konferenciji za medije je kazao kako je napadač iz Graca 26-godišnji Austrijanac, poreklom iz BiH

Najmanje tri osobe su poginule, među kojima dete, a 34 su povređene kada se 26-godišnji mladić, poreklom iz Bosne i Hercegovine, automobilom zaleteo u gomilu ljudi u austrijskom gradu Gracu.

Foto: Tanjug/AP

Navodno je po izlasku iz vozila nožem napao okupljene. Vozač je uhapšen, a policija ovaj slučaj ne tretira kao teroristički napad.

Da se radi o BIH državljaninu, potvrdilo je i Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine, koje je putem Ambasade BiH u Beču od policije informisano da je državljanin BiH osoba koja je danas izazvala tešku nesreću u Gracu.

[adsenseyu1]

Prema očevicima, vozilo je ušlo polovinom dana velikom brzinom u jednu od glavnih pešačkih i trgovačkih ulica u drugom po veličini gradu u Austriji, gde je pokosilo ljude.

Foto: Tanjug/AP

Direktor regionalne policije Jozef Klaminger je isključio terorističko delo. Prema prvim elementima istrage, osoba pokazuje simptome “psihoze”.

(Telegraf.rs/ Izvor: Dnevni avaz/radiosarajevo.ba )