OŠTAR ODGOVOR DONALDA TRAMPA SEVERNOJ KOREJI: “Sada su sve opcije na stolu”

Amerika

Foto: Rojters

Bela kuća saopštila je danas da su “sve opcije na stolu” u vezi sa Severnom Korejom, prenosi RT. Tramp, koji je prethodno naglasio da je Vašington “100 odsto uz Japan”, saopštio je da je svet “primio poslednju poruku Severne Koreje jasno i glasno”.

– Svet je primio poruku Severne Koreje jasno i glasno – režim je signalizirao svoj prezir prema susedima, prema svim članicama UN i prema minimumu standarda za prihvatljivo međunarodno ponašanje. Pretnje i destabilizujuće akcije samo povećavaju izolaciju severnokorejskog režima u regionu i među svim državama na svetu. Sve opcije su na stolu – stoji u saopštenju koje je potpisao Tramp.

[adsenseyu5]

Predsedniki SAD razgovarao je jutros sa premijerom Japana Šinzeom Abeom. Dvojica lidera usaglasila su se tokom 40-minutnog telefonskog razgovora da Severna Koreja predstavlja opasnost po ceo svet i da će preduzeti zajedničkie mere u suzbijanju te opasnosti

Podsećamo, Severna Koreja lansirala je rano jutros jednu raketu, koja je preletela teritoriju Japana i raspala se u tri dela, prenela su svetske agencije.

NEĆETE VEROVATI O KOME JE REČ: Ona je sa 17 silovana i odbila da ABORTIRA, rodila je sina koji je danas velika SVETSKA ZVEZDA (FOTO)

Generalštab južnokorejske armije je saopštio da je raketa letela 2.700 kilometara, na maksimalnoj visini od 5,5 kilometra, i preletela ostrvo Hokaido. Još uvek nije poznato o kakvoj vrsti rakete je reč, dok Rojters javlja da je projektil leteo oko 1.180 kilometara i pao u vode kod ostrva Hokaido. Japanska vojska nije pokušala da obori raketu.

TEŠKA NESREĆA KOD AUTOKOMANDE: Ženu (36) udario autobus dok je pretrčavala ulicu pa je bacio pod drugi (FOTO SA LICA MESTA)

(Dnevne.rs/Izvor:M.B.,Blic.rs)

[adsenseyu4]